Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lis 2024, o 23:50

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2012, o 21:12 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Witam Wszystkich
Chciałbym ostrzec Wszystkich oraz zapytać o Wasze opinie na temat firmy FAST SAIL - MARCIN DWORNIKOWSKI. Jakie macie doświadczenia, czy mieliście problemy z Panem Marcinem?
Aby się nie rozpisywać....
Mnie zwodzi od kilku miesięcy z wykonaniem żagli na jacht morski. Kontrakt na kilkadziesiąt tysięcy złotych, wpłacony zadatek, a ze strony FAST SAIL- obietnice, obietnice i zwodzenie. Poczynania Pana Marcina prowadzą w dużych krokach do złożenia pozwu przeciwko niemu w Sądzie.
Jeśli będą pytania chętnie odpowiem
Pozdrawiam
Andrzej Ciepał
608-50-00-50
aciepal@wp.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 wrz 2012, o 20:01 

Podziękował : 55
Otrzymał podziękowań: 72
Uprawnienia żeglarskie: jakiś sternik
Na Sailforum też narzekają na tego pana.

Ja ze swojej strony mam złe doświadczenie z żaglownią Strong Sails.
Właściciel występuje jako Krzysztof Bień.

Odesłałem żagiel do poprawki po sezonie, w październiku. Leżał złożony w kartonie 6 miesięcy
Pozostały trwałe zagięcia żagla na całej długości, nie do usunięcia.

Na długi weekend majowy wypłynąłem z jednym żaglem.
Na dodatek przywłaszczono sobie worek transportowy.
Napisano na portalu "przepraszam", ale worka nie zwrócono.

Też przestrzegam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 wrz 2012, o 08:14 

Podziękował : 77
Otrzymał podziękowań: 43
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
Odnośnie zarzutów Pana Mariana Kowalskiego i mojej obrony.

Przed zrobieniem żagla dostał Pan wydruk żagla jak będzie wyglądał. Nie zawsze tak robię, wysyłając wydruk żagla do akceptacji, ale miałem dziwne przeczucie. Na wydruku są podane wszystkie wymiary żagla. Z których jasno wynika że róg szotowy jest podniesiony. Umiejscowienie kieszeni też jest wyraźnie zaznaczone. Wcześniej jak bym wiedział że grota chce Pan rolować na bom, kieszenie z listwami byłyby równolegle do bomu. Taki żagiel Pan zamówił. Po sezonie doszedł Pan do wniosku że grot może mieć opuszczony róg szotowy do kąta prostego pomiędzy masztem a bomem. Ja nie widziałem w tym problemu i zaproponowałem na swój koszt wymianę pierwszego brytu zwiększając go po szerokości na liku tylnym.
W tym wątku.
http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?t ... c&start=30

Następnie okazało się że stocznia budująca jacht dała wyższy maszt. Żagiel dodatkowo został przedłużony po długości. Foto z wstawionym dodatkowym brytem. Link do zdjęcia.
http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15

Przedstawia pas szerszy na liku tylnym w miejscu gdzie został dołożony dodatkowy bryt wydłużający żagiel. Szerszy pas został doszyty dlatego aby drugi raz w tym samym miejscu nie doszywać pasa tej samej szerokości jaki był. Jeżeli tak bym zrobił były by widoczne miejsca łączenia dodatkowego brytu i prucia na żaglu. Może nie estetycznie wygląda, ale spełnia swoją funkcję.
Zarzut że żagiel nie został zrobiony do długiego weekendu majowego jest nie prawdziwy.
Wystarczy sprawdzić na stronie firmy przewozowej UPS kiedy paczka z żaglem została dostarczona do Pana Mariana. Nie wspominając że chciałem paczkę wysłać pod dowolny wskazany adres przez Pana Mariana.
Numer listu przewozowego.
1Z7E95237996359346
Odnośnie zarzutów szot refu.
Nie można było dołożyć luwersa niżej o 23 cm w narożniku szot refowym, bo go tam nie było. Wiązało by się to że trzeba by zrobić jeszcze jeden, nowy narożnik szot ref pozostawiając stary.

Tak rzeczywiście żagiel po przeróbce został odesłany bez worka, moja wina, przepraszam.
Na wszelkie pytania chętnie odpowiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 wrz 2012, o 11:00 

Podziękował : 55
Otrzymał podziękowań: 72
Uprawnienia żeglarskie: jakiś sternik
Faktem jest, że żagiel leżał złożony w kartonie 6 miesięcy.

Faktem jest, że worek do mnie nie wrócił.

Faktem jest, że przesyłka została wysłana w czwartek, przed długim weekendem.
Ja wyjechałem w piątek, bez żagla.

Zniszczony grot, z załamaniami na całej jego długości pozostał.

Znów "przepraszam" i znowu worka nie mam.

I tylko tyle mam do powiedzenia. O S T R Z E G A M

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 wrz 2012, o 12:52 

Podziękował : 77
Otrzymał podziękowań: 43
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
Co miałem do wyjaśnienia, starałem się wyjaśnić.
Nie rozumiem skąd chęć zdyskredytowania mnie na kolejnym forum.
Jako jedyna żaglownia w Polsce na swojej stronie www mam księgę gości, a w niej jedynie od Pana wpis negatywny. Proszę uwierzyć w tym zamówieniu nie mam sobie nic do zarzucenia, oprócz tego nieszczęśliwego worka. Worek wysyłam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lut 2013, o 10:12 

Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Przestrzegam przed zamawianiem żagli w fimie FAST SAIL - Marcin Dwornikowski z siedzibą w Rzeszowie ul. Ciepłownicza 10 b - wpłacilismy zaliczkę 100% wartości na żagle w miesiącu lutym 2012 i do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy żagli ani zwrotu wpłaty. To oszust i złodziej - nie polecamy i ostrzegamy przed tą firmą !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lut 2013, o 14:07 

Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Witam na potwierdzenie , oszustw Pana Marcina Dwornikowskiego z firmy FAST SAIL z siedzibą w Rzeszowie ul. Ciepłownicza 10 b, mogę przedstawić wystawione przez niego FV i moje wpłaty przelewami. Dzisiaj odbyła się rozprawa w sądzie na której się Dwornikowski nie pojawił , udało mi się uzyskać wyrok z nakazem zapłaty , mogę zainteresowanym dokumenty i wyrok sadu jak otrzymam udostępnić. Przestrzegam przed zamawianiem żagli w tej firmie. Pozdrawiam Maciej Urbanowicz, mail: cadma@cadma.pl , tel: 608 600 330. Dla uwiarygodnienia zapraszam na nasza stronę internetowa gdzie na stronie głównej informujemy i przestrzegamy przed tym panem i tą firmą. Zapraszam na www.sigma-active.pl lub www.sigma-active.eu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lut 2013, o 17:14 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Autor powyższego postu opisał rzecz na http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?p=326117#326117 i skutek był piorunujący: obietnica spłacenia wszystkiego w ciągu najbliższych dni. Ponieważ firma FAST coś tam, cytuję: "nie czyta tego forum" (żadna strata dla nas), namawiałbym do publikacji problemu także tam.

Odpowiedz z cytatem