Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 27 lis 2024, o 05:30

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 lut 2016, o 17:30 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: pomocnik jungi
Witam jeszcze raz, jestem nowy, stąd brak rozeznania spowodował, że puściłem wiadomość w dziale "nowe posty" z informacja o chęci sprzedaży kolekcji kilkunastu scyzoryków żeglarskich amerykańskiej firmy Spyderco.

Przepraszam za wprowadzenie bałaganu, mam nadzieję, że komendant witryny przeniesie tamta informację we właściwe miejsce.

Żeby się nie powtarzać - na warszawskim OLX umieściłem ogłoszenie o kolekcji do kupienia, słowa kluczowe Spyderco Atlantic Pacific Tasman, Salt foldery żeglarskie.

pozdrawiam wszystkich,

Witold

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Uzupelniajaco wyjaśniam, że mowa jest o 11 składanych nożach żeglarskich ze stali H1 zaprojektowanej do użytku w kontakcie z wodą morską, produkowanych przez amerykańską firmę Spyderco. Okładki rękojeści z nizniszczalnego tworzywa FRN z agresywną teksturą i otworem na temblak. Fotki w OLX warszawskim słowa kluczowe Spyderco Pacific Atlantic Salt.

Pozdrawiam wszystkich,
Witold

Witam, oczywiście są szczegółowe fotki, zdjęcia, opisy i wyjaśnienia można otrzymać via OLX lub na maila zwrotnego
Witold278@wp.pl

Pozdrawiam
Witold

Kiepski jestem w internecie, ale dobrzy ludzie mi poradzili, żeby wstawić "link", cokolwiek by to nie znaczyło. Przy innych stronach się udaje, na OLX się nie udaje, zatem mogę jedynie wskazać, że na OLX pod słowem "Spyderco" wyświetlają się ogłoszenia, z których dwa adresowane są do żeglarzy - noże (foldery) żeglarskie oraz noże ratownicze pod nazwami Rescue ProGrip Remote ReleaseII.

Pod tą grypserą kryją się markowe i sprawdzone scyzoryki żeglarskie, marynarskie i ratownicze amerykańskiej firmy Spyderco.

Kilka z oferowanych modeli już zostało przygarniętych, kupują je głównie kolekcjonerzy, bo niektóre to rarytasy, ale dzisiaj kupił Assista C79POR przedstawiciel służby mundurowej - wprost z przeznaczeniem do roboty "rozumiesz, czasem potrzeba jakieś pasy w rozbitku, wisielca oderżnąć ..." (przytaczam z pamięci).

Wygląda że kilkadziesiąt osób widziało tę informację tutaj, myślę jednakowoż, że brak owego "linku" odcina niektórych od możliwości zaopatrzenia łodzi w dobry nóż ratowniczy, stąd kolejna modyfikacja wiadomości.[color=#FF0000][/color].

pozdrawiam
Witold

Dziękuję za pytania na OLX, większe możliwości wymiany informacji daje korespondencja via mail, witold278@wp.pl lub via forum knives.pl, gdzie powoli przyrasta lista opinii szczęśliwych nabywców. Z oferty wyszły
, ale jeszcze kilka noży pozostało,
z uściskiem dłoni,
Witold

Dziękuję za pytania na OLX, większe możliwości wymiany informacji daje korespondencja via mail, witold278@wp.pl lub via forum knives.pl, gdzie powoli przyrasta lista opinii szczęśliwych nabywców. Z oferty wyszły niektóre krzywulce Tasman
, ale jeszcze kilka noży pozostało,
z uściskiem dłoni,
Witold

Witam ponownie, dobrzy ludzie mi pokazali wrzucanie fotek na forum nożowym, zobaczymy, czy to działa na żeglarskim.

Część noży jest nadal dostępna.

ze stalowym błyskiem w oku,
Witold

[img]http://s19.postimage.org/3xviwntj3/kolekcja_spyderco_2012_09_2.jpg[img]http://s19.postimage.org/hhcd2d7i7/kolekcja_spyderco_2012_09_1.jpg[img]http://s19.postimage.org/3z5gq2vcv/kolekcja_spyderco_2012_09_3.jpg[/img][/img][/img]

no to nie wyszło, przykro mi, ale jeszcze nad tym popracuję,
witold

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aktualizując ofertę kupna uprzejmie i lojalnie donoszę, że żółte salty poszły już do ludzi; niemniej pozostała dwudziestka dobrych noży żeglarskich i ratowniczych, w tym ostatni Assist firmy Spyderco, pierwsza generacja, a więc właściwie zabytek.

W nożach ratowniczych typu Rescue dostępne są jeszcze kolorowe wersje midi i maxi oraz standardowe black.

Niewiasty morskie, szuwarowe i podwodne zapraszam także do obejrzenia w OLX Spyderco Ladybug, to małe kolorowe nożyki Spyderco, znakomite do kosmetyczki, pod podwiązkę lub nawet do kambuza (o ile Panie dają się namówić na gotowanie).

Z nożowniczym pozdrowieniem, wyzbywający się kolekcjoner,
Witold

Odpowiedz z cytatem