Poważnie się zastanawiam nad zakupem Endurance 35 na Śródziemnym. Tylko, że dla mnie jednego - a nie jestem zwierzęciem zbyt stadnym-to chyba nadmiar przyjemności. Mam 4 łódki w Polsce i mam co robić przy nich. Może ktoś z koleżeństwa jest zainteresowany współudziałem. Wyposażony na początek wystarczająco.
W skrócie wyposażenie: -Aries -Simrad autopilot do koła sterowego -ponton -bramka rufowamed z solarem 85W -radioboja -lodówka -kuchenka gazowa (3) z piekarnikiem -Dickinson kominek (chyba na olej napędowy) -Genaker, Genoa, Fokk, Storseil. Genoa ok stand, fokk og storseil er noe slitne. -spinaker -2 suchary (rozmiaru nie znam) -dużo narzędzi -Ekstra dielselfiltre, oljefilter, samt ekstra anode. -stacjonarne VHF + 2 ręczniaki -Radio na krótkie -odbijacze, liny -2 CQR, 15 i 20 kg 50m 8mm łańcucha -2x100L zbiorniki na napęd -100L woda -elektryczna poaleta -AIS -radar bez wyświetlacz bo ukradziono -reflektor radarowy -różne pilotbooks i mapy Śródziemnego -Geonav chartploter -wyposażenie kuchni -liferaft na 6 osób (przegląd był ważny do 2016) -świeżo pomalowany spód.
Kwestie finansowe, zdjęcia i reszta na priv. Konieczny stopień sternika, najlepiej sprzed reformy.
Sam mam kilka łódek w Polsce więc byłaby możliwość skorzystania z niektórych z nich też na miejscu w ramach współpracy. Pozdrawiam wszystkich. Wojciech
|