Miałem na swojej łódce dwustronne lusterko umieszczone obrotowo w jakimś uchwycie. Służyło mi do przeglądania się podczas golenia. Zastanawiałem się czy ten uchwyt gdzieś nie przykręcić wewnątrz jachtu. Ale żadne z wolnych miejsc mi do tego nie podchodziło. Lusterko opierałem gdzieś w taki sposób żeby się nie przewróciło. Poza tym ten uchwyt w pewnym momencie złamał się. Po pewnym czasie odkleiła mi się od tego lusterka jedna część której nie używałem mianowicie ta która dawała odbicie powiększające. A na koniec zbiła mi się druga część i zostałem bez lusterka. Wychodząc "na miasto" w poszukiwaniu jakiegoś sklepu drogeryjnego gdzie mógłbym kupić jakieś nowe lusterko mijałem sklep z akcesoriami rowerowymi. Dostałem olśnienia "a może by tak lusterko rowerowe" i wszedłem do tego sklepu. Oczywiście nabyłem takie lusterko i na łódce znalazłem dwa miejsca gdzie mogę z niego korzystać i podregulować w trakcie jego korzystania odpowiednie nachylenie. Po użyciu składam je na płask pod kuchenką. Jak to wygląda pokazuję na załączonych zdjęciach.
Załącznik:
DSCN2896.JPG [ 181.11 KiB | Przeglądane 5173 razy ]
Załącznik:
DSCN2897.JPG [ 152.78 KiB | Przeglądane 5173 razy ]