Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lis 2024, o 16:43

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pożegnanie
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:06 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Wobec stanu dyskusyjnego na forum zawieszam tym postem pisanie tutaj. Uzasadniać chyba nie muszę, zresztą i tak przeczytam, że mirmicośtam.

Zwracając się do administracji i modteamu apeluję o wcześniejsze gaszenie pożarów. Oczywiście to WY zdecydujecie, ja wyrażam swoje zdanie.

I jeszcze jedna uwaga: Jeśli mod ingeruje w treśc posta albo go gdzieś przenosi, powinien pozostawać po tym ślad.

Za ten post autor Colonel otrzymał podziękowania - 7: Jaromir, plitkin, pough, Seba, Waldi_L_N, Węzełek, Zuzanna
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pożegnanie
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:22 

Podziękował : 3071
Otrzymał podziękowań: 2942
Uprawnienia żeglarskie: ciut ciut
Wolałabym, żebyś został, bo często mądrze piszesz. Może jeszcze się zastanowisz, bo pewnie takich, co uważają podobnie jak ja, jest więcej, choć niekoniecznie krzyczą najgłośniej. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:25 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
EEEEE Colonelu wracaj dobrze się gada z Tobą :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:29 

Podziękował : 100
Otrzymał podziękowań: 235
Uprawnienia żeglarskie: kj
Mam nadzieję, ze stan zawieszenia nie potrwa zbyt długo :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:37 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Doszło do stężenia 1 foch/dobę :/ Nie śledzę wszystkich dyskusji, ale sobie chyba nieźle po czułych punktach jeździcie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 12:40 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Bardzo proszę, byś przemyślał tę decyzję. Głos rozsądku, mocny i nie dający się sprowokować jest bardzo cenny i potrzebny. Także w gaszeniu pożarów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 13:33 

1. Nie możecie mieć pretensji do NArcyzy, to nie funkcja ją przerosła, nikt nie ma nieograniczonego czasu, a tu przyjęto określoną politykę.
2. Pod szczytnym haslem walki z cenzurą i obrony wolności wypowiedzie de facto ogranicza się te wolnośc przez "wypychanie" z kolejnych miejsc w Internecie osób nie tolerujacych chamstwa. Innym radzi sie by ignorowac wątku albo userów, odcięcie od odbiorców jest też ograniczeniem wolności wypowiedzi!
3. U nas wiele osób, które znam lub nie znam, lubię albo tylko cenię, z różnych stron konfliktu zachowalo się w sposób, który mi nie odpowiada. Do tego pojawił(y) się nick(i)zarejestrowany(e) tylko dla chamskiej zadymy,co tolerowano czas jakiś bez komentarza. Nie muszę tego znosić, stąd moje zawieszenie aktywności.
4. Do tego doszła ingerencja moda bez zaznaczenia jej dokonania, co uważam za nieprawidlowe, mod może wszystko ale to musi być w pełni tranparentne.
5. Dziękuje za miłe slowa i podziękowania ale nie sprawia mi to przyjemności - wszyscy uczestniczylismy w tym albo to tolerowalśsmy, ja pierwszy "pękam".
6. Nigdy nie mówie nigdy.

Za ten post autor Colonel otrzymał podziękowanie od: pough
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 15:36 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Colonel napisał(a):
2. Pod szczytnym haslem walki z cenzurą i obrony wolności wypowiedzie de facto ogranicza się te wolnośc przez "wypychanie" z kolejnych miejsc w Internecie osób nie tolerujacych chamstwa. Innym radzi sie by ignorowac wątku albo userów, odcięcie od odbiorców jest też ograniczeniem wolności wypowiedzi!

Jak znajdziesz idealne rozwiązanie to chętnie wysłucham, ja jestem zwolennikiem wolności wypowiedzi, ale jak z każdej wolności i z tej należy umieć korzystać.

Colonel napisał(a):
I jeszcze jedna uwaga: Jeśli mod ingeruje w treśc posta albo go gdzieś przenosi, powinien pozostawać po tym ślad.

Bardzo słuszna uwaga. Zwracałem uwagę (jeżeli już muszą coś usuwać) żeby było to zaznaczone w wątku.

Za ten post autor Olek otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 16:41 

Podziękował : 652
Otrzymał podziękowań: 347
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Colonel napisał(a):
Zwracając się do administracji i modteamu apeluję o wcześniejsze gaszenie pożarów. Oczywiście to WY zdecydujecie, ja wyrażam swoje zdanie.

Popieram.

Popieram też wszystkich uczestników dyskusji, którzy prosili, abyś pozostał. Wiele razy dyskutowaliśmy twardo. Ale z Tobą to była kulturalna dyskusja. Byłoby niepowetowaną stratą, aby osoba tej klasy odeszła z Forum. Wróć!

I apel do Administratorów/Moderatorów: spełnijcie postulaty Andrzeja.
1. Bo są dobre.
2. Bo mniejmy nadzieję, że Andrzej wtedy wróci.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 17:02 

Olek: nie znam idealnych rozwiązań. Proponuję nieco szybsze reagowanie na agresję wobec wszystkich użytkowników forum, zapewne niekoniecznie publiczne, może na PW. Nie wiem,czy to by wiele pomogło, wydaje mi się że tak ale...

Andrzej: nie uzależniam powrotu od zachowania moderatorów, a od zachowania ogółu userów. Tu swoją kropelkę do czary dołożyło wielu, (Ty też), jest to moja decyzja o "wakacjach" i modzi nie są nią szantażowani.

Kiedyś, do czasu prośby Marka korzystałem dość często ze sposobu wyrażenia dezaprobaty poprzez "zgłoś post". Okazuje się to uciążliwe dla administatora otrzymującego wciąż zgloszenia; może zamiennie przydłaaby się informacja pod postem o "dezaprobacie"dla posta (podobnie jak o otrzymanych podziekowaniach)? Choc wtedy dyskutanci pewnie korzystaliby z tego do celów "udowodnienia"swojej przewagi.

A teraz dajcie mi rozpocząć wakacje od forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 17:17 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
a ja ani nie jestem za ,ani przeciw, natomiast jeśli kolega pozwoli to powiem co mam do powiedzenia bez wdawania się w zbędną dyskusję, której nie lubię jeśli nie prowadzi do określonego celu.
A piszę to tutaj bo myślę ,że to co chcę powiedzieć dotyczy tego co mówi autor wątku :

Ludzie, czy Wy naprawdę jesteście tak pojebani, czy sprawia wam to zajebistą frajdę, by każdy wątek dusić przerostem własnego ego - ten to złapał większą rybę, ten się nie zna bo mówi że w zbyt krótkim czasie dopłynie a wzór na to jest inny, ten to zły bo nie podał w cenie rejsu , że każdy ma zabrać srajtaśmę itp, itd .... jak was kręci przechwalanie to stańcie przed lustrem i porównajcie sobie wacki.
Rzucacie się w większości na każdego kto coś napisze jak jakaś banda skretyniałych idiotów ....
Już kiedyś powiedziałem , że dla mnie to jest forma spędzania czasu, być może będzie kiedyś formą spędzania całego życia, i po to tu jestem ... BO LUBIĘ , i jak mnie jakiś wątek wkurzał to go po prostu nie czytałem, a teraz wygląda to tak ,że coś zaczyna mnie interesować, zagadnienie cycuś tam , i nagle pojawia się jakiś debil, pała skończona jak by nie mówiąc , po to tylko by autorowi wątku rozpierdo..ić kilkanaście podstron, kłócąc się w zaparte i przerzucając durnymi argumentami z innymi debilami. Pytam : PO CO ?
Rozumiem ,że jak chcecie się wyżyć, to możecie tak napier...ać na innych forach, przecież i tak wiecie wszystko najlepiej.
Co do usuwania wątków, które odnoszą się w jakiejś treści do osób chronionych na tym forum ,lub są dla kogoś niewygodne - to też uważam ,że admini, mody czy jak im tam przeginają .... naprawdę na nic więcej was nie stać? tylko naciśnięcie klawisza .....?

No dobra a na koniec coby nikt nie myślał że piszę to jakoś strasznie wkurw..ony, czy zbyt poważny - bo tak nie jest ,(jak mówię dla mnie to hobby) dodam parę :D :-o :lol: :cool: :oops:

Pozdrawiam normalnych, ja zostaję :D , chyba że dostanę bana :D:D:D
Ale to wtedy wrócę - Z OLEM !!

*-cały powyższy wątek dotyczy osób wybranych przeze mnie i nie powoduje obrazy majestatu wszystkich

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 lip 2012, o 17:22 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
newlifejs0778 napisał(a):
chyba że dostanę bana
To jest myśl :-) :-) :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 07:39 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
Co do usuwania wątków, które odnoszą się w jakiejś treści do osób chronionych na tym forum ,lub są dla kogoś niewygodne - to też uważam ,że admini, mody czy jak im tam przeginają .... naprawdę na nic więcej was nie stać? tylko naciśnięcie klawisza .....?

Ile razy trzeba pisać, że NIC nie jest usuwane? Bluzgi i inne dowody uwielbienia idą do innego działu, oratorskie popisy grafomanów też.. Jako i offtopy. Tak nie stać nas na nic więcej. Ewentualnie można takiemu dać banana. A Ty byś wolał żebyśmy zamiast naciskać te klawisze to co? Odtańcowywali kujawiaka, czy posyłali po stówce każdemu trollowi czy spamerowi? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 08:54 
*** Ban ***

posłuchaj....oczywiście idzie do działu który widzi parę osób...więc usuwane nie jest...ale wiesz ...to takie głupie tłumaczenie jak dla mnie....to tak jakbym ukradł ci coś i schował mówiąc że nie ukradłem lecz CHCE na to tylko popatrzyć:-) i w ten oto sposób kończę mój udział w tej dyskusji...:-) pozdrawiam bez napinki _ Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 09:00 

Podziękował : 3026
Otrzymał podziękowań: 2648
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Śmietnik widzą wszyscy, a do obszaru zarezerwowanego dla obsługi trafiło kilka postów szczególnie chamskich. Nie może być inaczej, bo dzieci też to forum czytają. Chyba, że wzorem amerykańskim będziemy wymagać numeru karty kredytowej do zalogowania (oczywiście, wyłącznie w celu sprawdzenia pełnoletności).

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 09:07 

Podziękował : 1712
Otrzymał podziękowań: 4107
Stara Zientara napisał(a):
Śmietnik widzą wszyscy, a do obszaru zarezerwowanego dla obsługi trafiło kilka postów szczególnie chamskich. Nie może być inaczej, bo dzieci też to forum czytają. Chyba, że wzorem amerykańskim będziemy wymagać numeru karty kredytowej do zalogowania (oczywiście, wyłącznie w celu sprawdzenia pełnoletności).

O kurcze, a jak ktoś nie ma karty kredytowej to co? ;P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 11:22 
*** Ban ***

zawsze możesz jeszcze pobrać opłatę rejestracyjną.

To jestem ciekaw gdzie trafiły moje posty np. dotyczące Ciebie. Nie były ani chamskie, ani złośliwe, rzekłbym żartobliwe .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 12:21 

Podziękował : 281
Otrzymał podziękowań: 86
Uprawnienia żeglarskie: JSM, SRC, STCW, MIŻ
waliant napisał(a):

Trzy zdjęcia, podanie w formie pisemnej wraz z orzeczeniem o pełnoletności wydanym przez odpowiedni organ :D :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 12:33 

Podziękował : 1712
Otrzymał podziękowań: 4107
Kolos napisał(a):
waliant napisał(a):

Trzy zdjęcia, podanie w formie pisemnej wraz z orzeczeniem o pełnoletności wydanym przez odpowiedni organ :D :lol:

Hehe, można i tak. A może wystarczy skan dowodu? Tylko jak udowodnię, że to mój a nie ojca kolegi na przykład? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lip 2012, o 12:56 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
waliant napisał(a):
ylko jak udowodnię, że to mój a nie ojca kolegi na przykład? ;)
Skan źrenicy? :-)

To jestem ciekaw gdzie trafiły moje posty np. dotyczące Ciebie.
A mógłbyś coś szerzej? Sam jestem ciekaw, ale nie wiem według jakiego klucza szukać. Może słowa co tam występowały, albo w którym to wątku było.

Ewentualnie, jeśli nie chciałbyś ciągnąć tematu tutaj, to chociaż na PW mi podeślij, pls.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 02:30 

Podziękował : 652
Otrzymał podziękowań: 347
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Colonel napisał(a):
Kiedyś, do czasu prośby Marka korzystałem dość często ze sposobu wyrażenia dezaprobaty poprzez "zgłoś post". Okazuje się to uciążliwe dla administratora otrzymującego wciąż zgłoszenia; może zamiennie przydałaby się informacja pod postem o "dezaprobacie"dla posta (podobnie jak o otrzymanych podziękowaniach)? Choć wtedy dyskutanci pewnie korzystaliby z tego do celów "udowodnienia"swojej przewagi.

Cały czas myślę, jak poprzeć konstruktywnie kierunek zaproponowany przez mojego imiennika? Na początek trzy pomysły:

1. Może dać czasowy znacznik dezaprobaty np. na 48h.?
2. Jest tu pewnie jakiś tuzin Administratorów, którzy w swoich komórkach mają po kilkadziesiąt lub kilkaset numerów telefonów do znajomych żeglarzy. A oni mają do Was. Innymi słowy szacuję, że jakiś tysiąc Czytelników ma numery telefonów do Administratorów. Nikt nie będzie dzwonił z jakąś drobną skargą. Ale jeśli sprawa jest gruba, to apeluję: dzwońcie do Adminów, aby jak najszybciej zabrali głos.
3. A może zrobić jakieś wachty administratorskie? W sensie po godzinie dyżuru. Tak, aby w ciągu 5 minut wyłapać chamstwo, obrażanie itd.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 08:54 

Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Andrzejku, nie wymyślaj.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 13:35 

Podziękował : 4331
Otrzymał podziękowań: 4103
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Ale się porobiło... Chyba dobrze, że mnie nie było? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 13:49 

Podziękował : 26
Otrzymał podziękowań: 24
Uprawnienia żeglarskie: kj
robhosailor,
Upały wielkie, jak widać na czacie cycki wszystkim się smażą. :D

Pozdrawiam, Darek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 20:49 

Kuracent napisał(a):
3. A może zrobić jakieś wachty administratorskie? W sensie po godzinie dyżuru. Tak, aby w ciągu 5 minut wyłapać chamstwo, obrażanie itd.

Świetny pomysł :evil: już widzę jak rozpisujemy grafiki żeby pilnować forum, żeby się ktoś nie poczuł się urażony po przeczytaniu jakiegoś postu.

A przy okazji. Jechałem wczoraj autobusem linii 509 i słyszałem jak dwóch kolesi się kłóciło, wyzywali się do ostatnich, jestem tak zbulwersowany że postanowiłem przestać jeździć linią 509.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 20:53 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Olek napisał(a):
A przy okazji. Jechałem wczoraj autobusem linii 509 i usłyszałem jak dwóch kolesi się kłóciło, wyzywali się do ostatnich, jestem tak zbulwersowany że postanowiłem przestać jeździć linią 509.

Touché! ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 20:58 

To ja solidaryzując się zrezygnuję z jeżdżenia trolejbusami linii 53. :)

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 21:01 

Śmiej się, śmiej, to było dla mnie idealne połączenie. Teraz będę musiał przesiadać się 3 razy, wstawać godzinę wcześniej żeby zdążyć na transport mleka, no i chyba zacznę jeść śniadanie wieczorem bo rano nie będę miał już czasu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 21:06 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
A ja w ramach protestu rezygnuję z internetu, telewizji, miejsc publicznych, etc. .... rozglądam się już za jakąś miłą pustelnią..... Może Natanek mi coś udostępni.....

Pamiętacie,.... jak ludzie się sprzeczają na forum to,..... coś się dzieje, ... diabeł się nimi interesuje :lol: :D ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 lip 2012, o 21:18 

Olek napisał(a):

Śmiej się, śmiej, to było dla mnie idealne połączenie.

Śmiej się, śmiej, to było dla mnie idealne połączenie. To była linia, która przechodziła koło mojego domu oraz koło mojej Szkoły Podstawowej nr 1 im. Gustawa Morcinka (tego od Łyska z pokładu "Idy" - BTW. jakiś żaglowiec nazywał się "Ida"?). Wprawdzie do szkoły miałem bliżej niż do przystanku, ale to było najlepsze połączenie komunikacją zbiorową. :lol: :lol: :lol:

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona