Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lis 2024, o 07:41

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2014, o 22:12 

Podziękował : 8
Otrzymał podziękowań: 11
Uprawnienia żeglarskie: ŻJ
Chciałbym poruszyć pewien problem w związku z nieprzyjemną historią która mnie ostatnio spotkała. Być może niektórzy uznają ten post za prowokacyjny, ale chciałbym zaznaczyć że naprawdę interesuje mnie Wasze zdanie a przede wszystkim administratorów tego forum.

A sprawa wydarzyła się na konkurencyjnym (sąsiednim) forum, na którym zaczynałem moją przygodę z żeglarstwem. Opublikowałem tam post opisujący moje doświadczenia ze szkołą w której robiłem kurs na ŻJ, nie była to opinia pochlebna ale inna niestety być nie mogła.
Czułem się pokrzywdzony i uznałem że moim prawem jako konsumenta jest publiczne wyrażenie opinii o usłudze za którą zapłaciłem. Dodatkowo sądzę że potencjalni klienci powinni mieć prawo zapoznania się z opiniami na temat działających na rynku firm, tak jak ja również szukałem ich na forach.
(Dodam że informowałem w poście że każdemu zainteresowanemu mogę podać moje dane osobowe oraz dowody na wszystko co napisałem)

Okazuje się jednak że nie jest to takie oczywiste, po pewnym czasie treść mojego postu została usunięta, Jako powód podano „wezwanie” podmiotu którego post dotyczył.

Muszę przyznać że mocno się zdziwiłem, jak teraz traktować informacje na forach, trochę ciężko wierzyć w obiektywizm jeśli negatywne głosy mogą po prostu znikać.

Jako że teraz zostało mi tylko Wasze forum (z tamtym dałem sobie spokój) zastanawiam się, i takie stawiam pytanie – czy tu również taki post by zniknął?

Za ten post autor capriv6 otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 lut 2014, o 22:20 

Podziękował : 10393
Otrzymał podziękowań: 2461
Uprawnienia żeglarskie: Nie odebrany plastik
Prowokacyjne ?
Tak!
Ale tu chyba zniknął by najpóżniej ze wszystkich forów jakie znam. :-P

"Jeszcze nigdy tak wielu nie oddało tak wiele wolności tak łatwo"Churchill.

Kłania się: Orwell i Huxley.

Zapraszam na fejsa:

"Dla tych co nie lubią szerokich ruf ;-)"
i "Marian Strzelecki"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 lut 2014, o 22:30 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
capriv6 napisał(a):
(Dodam że informowałem w poście że każdemu zainteresowanemu mogę podać moje dane osobowe oraz dowody na wszystko co napisałem)

To chyba jest sedno sprawy, bo widzisz, to co napiszesz w necie już tam pozostaje, taki niestety jest już internet i jeśli jawnie o kimś piszesz podając jakieś jego personalia to powinieneś robić to również samemu jawnie, czyli podając swoje.

Za ten post autor Wasyl otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 01:06 

Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Nie myl i nie mieszaj cenzury i lamania prawa.
Co do samego watku: zapraszam do prywatnej korespondencji na sailforum (skoro problem dotyczy wlasnie tamtego forum). Po spelnieniu wymogow regulaminu i zwyczajow przyjetych na forum bede w stanie odblokowac tresci w czesci nie lamiacej polskiego prawa.
Tresci sprzeczne z prawen nadal beda ukryte.

A'propos pytania "czy na tym forum taki post bylby skasowany" - mysle, ze tak. Twoj post na sf lamal regulamin forum i powszechne prawo. Tutaj sa czasem kasowane posty bez nawet tak wyraznych podstaw.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 08:14 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
plitkin napisał(a):
. Twoj post na sf lamal regulamin forum i powszechne prawo.

Mógłbyś to jakoś uzasadnić ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 08:51 

Podziękował : 1556
Otrzymał podziękowań: 2275
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
plitkin napisał(a):
A'propos pytania "czy na tym forum taki post bylby skasowany" - mysle, ze tak.

Wiktor, pozwól na swobodną ocenę przez Ekipę FŻ co i kiedy może być skasowane.
plitkin napisał(a):
Twoj post na sf lamal regulamin forum i powszechne prawo.

Administrator Sf podkreślił powód zamknięcia tematu...
Cytuj:
"28. Jeżeli charakter wypowiedzi któregoś z Użytkowników: narusza normy "pokojowego współistnienia", praktycznie ogranicza się do wykorzystania SailForum do celów reklamowych, w inny sposób destrukcyjnie wpływa na funkcjonowanie SailForum lub godzi w interes prawny SailForum, Administrator ma prawo do ukarania takiego Użytkownika, aż do usunięcia z SailForum włącznie"
Administratorzy nie mają ochoty włóczyć się po sądach, dlatego posty są niewidaczne, a nie usunięte. Zasadą naszego forum jest w podobnych przypadkach podpisać swój post z imienia i nazwiska, o czym kolega capriv6 zapomniał. Dlatego zamykam ten temat.

http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?p=369487#369487
plitkin napisał(a):
Tutaj sa czasem kasowane posty bez nawet tak wyraznych podstaw.

Zauważ jednak, że rzadko (abo i wcale) ktokolwiek z Ekipy FŻ, ba nawet z forumowiczów przywołuje negatywne działania na Sf.
Zwykle ( takie odniosłem wrażenie ) pisze się... " na zaprzyjaźnionym forum", bez słowa krytyki o przyjętych zasadach tam występujących.
Zatem pisanie o tym, że tu kasuje się posty bez nawet tak wyraźnych podstaw, w mojej ocenie, jest ingerencją i podważaniem decyzji administratorów/moderatorów forum w sprawach moderacji postów/wątków.
Patrz VIII p. Regulaminu naszego Forum.

Za ten post autor Wojciech otrzymał podziękowanie od: Marian Strzelecki
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 08:52 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
plitkin napisał(a):
A'propos pytania "czy na tym forum taki post bylby skasowany" - mysle, ze tak.
plitkin napisał(a):

Myślę że się mylisz. Dowód? Post:
http://forum.zegluj.net/viewtopic.php?f=3&t=17917
Przywrócony po uwiarygodnieniu się użytkownika.
Jeszcze jakieś teorie spiskowe?

capriv6 napisał(a):
Jako że teraz zostało mi tylko Wasze forum (z tamtym dałem sobie spokój) zastanawiam się, i takie stawiam pytanie – czy tu również taki post by zniknął?

Po spełnieniu warunków - wiarygodności autora - nie zniknąłby. Przestrogi przed nieuczciwymi firmami są ważne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 09:06 

plitkin -dobrze by było gdybyś to łamanie prawa trochę bardziej sprecyzował, bo w tej chwili to Ty mnie pomawiasz.
Odnośnie podpisu, jeśli moja deklaracja była niewstarczająca wyobrażał bym sobie że admin poinformuje mnie o tym umożliwiając uzupełnienie podpisu, żadnego kontaktu nie było dlatego twierdzę że w tej chwili jest to jedynie usprawiedliwienie wcześniejszych działań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 09:26 

Podziękował : 1712
Otrzymał podziękowań: 4107
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
A to nie można się podpisać od razu? Tak coś mi się wydaje, że jak krytykujemy coś/kogoś na powaznie, to podpis jest minium, jakie trzeba w takim tekście zamieścić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 09:29 

Mogę założyć konto, podpisać się Józef Brzęczyszczykiewicz, i opluć dowolną osobę, czy firmę.. Tylko czy ten mój podpis będzie coś wart?

Za ten post autor Narjess otrzymał podziękowanie od: plitkin
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 09:30 

Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Wojciech1968 napisał(a):
Wiktor, pozwól na swobodną ocenę przez Ekipę FŻ co i kiedy może być skasowane.

Wojtek. Nie zamierzałem urazić ani Ciebie, ani nikogo z ekipy. Nie sądzę, by fakt, iż zauważam kasowanie postów był w jakiś sposób dotkliwy czy obrażający - stąd napisałem otwarcie. Nawet przez sekundę nie myślałem, że mogę tym sformułowaniem kogoś urazić. Jeżeli tak się stało - przepraszam.
W ramach wyjaśnienia: moim zdaniem zasady wprowadzone tutaj ostatnio przez Ekipę są całkiem zdrowe i zrozumiałe.

Narjess napisał(a):
Myślę że się mylisz. Dowód? Post:
viewtopic.php?f=3&t=17917
Przywrócony po uwiarygodnieniu się użytkownika.

Myślę, że to nie ja szukam teorii spiskowych. Napisałem całkiem pokojowo. Nie chcę nawet powtarzać, że użytkownik dostał wyraźne warunki przywrócenia postu, a tutaj nawet indywidualne zaproszenie do wykorzystania tej ścieżki. Sądzę, że zasady mamy spójne, gdyż są one po postu życiowe.

Narjess napisał(a):
Po spełnieniu warunków - wiarygodności autora - nie zniknąłby. Przestrogi przed nieuczciwymi firmami są ważne.

Tam ten post zniknął do czasu spełnienia warunków. Przestrogi przed nieuczciwymi firmami są jedną z podstaw działania naszych for i są niezmiernie istotne. Dobrze wiesz, że każde z for próbuje też obronić się przed nieuczciwymi firmami próbującymi oczerniać konkurencję. Stąd zarówno tutaj jak i na sailforum są wprowadzone proste i klarowne zwyczaje publikacji negatywów. Po spełnieniu tych kryteriów post powróci.

Narjess napisał(a):
Jeszcze jakieś teorie spiskowe?

Wojtek i Narjess: nie chcąc wszczynać głupiej przepychanki (widzę, że niewłaściwie zostały odebrane moje słowa i przepychanka jest na krawędzi) - napiszę na pw jakie posty zostały usunięte.

capriv6 napisał(a):
Odnośnie podpisu, jeśli moja deklaracja była niewstarczająca wyobrażał bym sobie że admin poinformuje mnie o tym umożliwiając uzupełnienie podpisu, żadnego kontaktu nie było dlatego twierdzę że w tej chwili jest to jedynie usprawiedliwienie wcześniejszych działań.

Wybacz, ale świat się nie koncentruje jedynie na Tobie. Administrator nie dość, że napisał regulamin dla wszystkich, ale i dokonał konkretnych działań byś z niego skorzytał: tymczasowo schował treść postu przywołując regulamin - do czasu spełnienia standardowych zwyczajowych warunków. Nie jest to pierwsza ani ostatnia taka sytuacja. Jeżeli potrzebujesz czegoś więcej: indywidualnego zaproszenia, prywatnego wyjaśnienia czy czegokolwiek - zadeklarowałem wyżej, że jestem otwarty na prywatną korespondencję i wyjaśnienie tych spraw - tak by wątek powrócił zgodnie z Twoimi oczekiwaniami. Oferuję i tak dużo więcej niż powinienem: trudno jest administracji indywidualnie biegać za każdym użytkownikiem prosząc go o to by jednak spełnił warunki, na które się zgodził rejestrując się na forum.

Zapewniam, że treść postów została i jest łatwo przywracalna - wystarczy spełnić dość proste warunki. Jeżeli potrzebujesz pomocy - jestem otwarty, o czym już pisałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 10:16 

Podziękował : 1712
Otrzymał podziękowań: 4107
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Narjess napisał(a):
Mogę założyć konto, podpisać się Józef Brzęczyszczykiewicz, i opluć dowolną osobę, czy firmę.. Tylko czy ten mój podpis będzie coś wart?

Możesz, jasne. Ale skoro i tak to jest weryfikowane, to raczej nie przejdzie. Natomiast anonimowość na dzień dobry jest jakaś taka... dziwna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 10:34 

Podziękował : 351
Otrzymał podziękowań: 2443
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
capriv6 napisał(a):
czy tu również taki post by zniknął?

waliant napisał(a):
Natomiast anonimowość na dzień dobry jest jakaś taka... dziwna.

O....
I tu jest chyba sedno sprawy ...
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 11:54 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 3
bury_kocur napisał(a):
O....
I tu jest chyba sedno sprawy ...
Pzdr
Kocur
Kocur to nazwisko?
PIEKNE!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 12:06 

Nie, nazwa jachtu. A Włodek się niejednokrotnie przedstawiał. I nie ukrywa danych osobowych, jest znany ogólnie..
A Gruby to imię? Piękne! :twisted:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 12:19 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Pisanie na jednym forum donosów na drugie jest tak samo niesmaczne, jak anonimowe atakowanie podmiotu gospodarczego. Ewwentualne problemy procesowe z atakiwanym podmiotem gospodarczym ma wtedy forum, a nie autor, ktory moze na przykład kłamac dla pognębienia konkurencji.
Tylko o uwiarygodnienie się przed administracją tam chodziło, a skarzypyta nie chce tego zrobić.

Za ten post autor Colonel otrzymał podziękowania - 2: Narjess, plitkin
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 12:43 

Panie Colonel forma Pana postu jest żenująca więc odniosę się tylko do zarzutu - proszę o przynajmniej jakieś minimum czytania ze zrozumieniem, już kilkakrotnie (i tu i tam) napisałem że w każdej chwili byłem gotowy uwiarygodnić się przed administracją forum oraz przed każdym kto o to spyta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 12:55 

capriv6 napisał(a):
Panie Colonel forma Pana postu jest żenująca więc odniosę się tylko do zarzutu - proszę o przynajmniej jakieś minimum czytania ze zrozumieniem, już kilkakrotnie (i tu i tam) napisałem że w każdej chwili byłem gotowy uwiarygodnić się przed administracją forum oraz przed każdym kto o to spyta.

Rozumiem, że to zrobiłeś już na obu forach?
(chodzi o uwierzytelnienie do wiadomośći choćby administracji forum)
MJS

Zapraszam na fejsa:

i "Marian Strzelecki"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 13:02 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Colonel napisał(a):
autor, ktory moze na przykład kłamac dla pognębienia konkurencji.
Właśnie o to głównie chodzi - o zapobieganie temu, żeby nikt nie pognębiał konkurencji.

Sprawą oczywistą jest, że właśnie konkurencja - jak nikt inny - potrafi dostrzec źdźbło w oku innej firmy, a belki w swoim nie dostrzeże. Nie chcemy (w sensie, że Ekipa) być posądzeni o cenzurę, ale nie chcielibyśmy żeby pojawiały się nieobiektywne (vide: przypowieść biblijna) negatywne opinie, a także, podobnie jak i na Sailforum nie chcemy wozić się po sądach.

Stąd takie a nie inne działania ekipy związane z opiniami o firmach (o tych pozytywnych też - patrz watek o Torqeedo: viewtopic.php?f=1&t=17958)

plitkin napisał(a):
Znowu przywołam biblijną przypowieść - ta wyraźność podstaw jest niczym źdźbło. Jedni ją widzą, inni nie.
Wieść gminna niesie, że jesteś jakoś związany z Northmanem. Piszesz, że będąc na targach zrobiłeś kilka zdjęć Viko i wklejasz 10 czy 20 fotek z niedoróbkami.
Nie wiem, może ja jakiś dziwny jestem i ludzie z ekipy też, ale gdy jesteśmy na targach, to pstrykamy to co jest fajne, a nie to co jest słabe. Oczywiście, jakiś babol do wyśmiania też bywa pstryknięty, ale pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że taka akcja, posiadanie całej galerii niedoróbek podpada pod nasze: "nie chcemy czarnego PR prowadzonego przez konkurencję" i dlatego między innymi ten wątek został ukryty.

Plitkin, absolutnie nie mamy żadnych dowodów na to, że to my mamy rację - dmuchamy na zimne, żeby nie grzać dupy w sądach.

Się rozpisałem a nie odpowiedziałem założycielowi wątku. @capriv6 uwiarygodnij się jakoś. Szczegóły prześlę ci na PW. Jeśli ekipa będzie przekonana, że piszesz obiektywnie to oczywiście Twój post będzie mógł się tutaj znaleźć.

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowanie od: Marian.Kowalski
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 13:13 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 389
Uprawnienia żeglarskie: nikt
capriv6 napisał(a):
Jako samozwańczy dyżurny obrazoburca powiem tak sam sobie wystawiasz świadectwo, złe świadectwo. Ty jedynie dobry i skrzywdzony a cały świat przeciw Tobie. Beksa! ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 13:19 

Jacek Woźniak napisał(a):
Jako samozwańczy dyżurny obrazoburca powiem tak sam sobie wystawiasz świadectwo, złe świadectwo. Ty jedynie dobry i skrzywdzony a cały świat przeciw Tobie. Beksa!

Po czym wnosisz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 14:16 

Na zaprzyjaźnionym forum post zniknął, zanim zdołałem go przeczytać.
Natomiast usprawiedliwienie było co najmniej dziwne, bo został usunięty "na życzenie skrytykowanej firmy !!!!"
Otóż w myśl zasady - prawdziwa cnota krytyk się nie boi Akademia Nautica winna na tą krytykę racjonalnie odpowiedzieć.
Jednak tego nie zrobiła, tylko zastosowała szantaż.
Ja bym się od tej firmy trzymał z daleka.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

capriv6 napisał(a):
plitkin -dobrze by było gdybyś to łamanie prawa trochę bardziej sprecyzował

Jak na razie to wg mnie prawo naruszyli admini tamtego forum, a konkretnie konstytucyjne prawo wolności słowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 14:33 

Dla mnie sprawa powinna być niebyła do czasu wyjaśnienia czy kolega jest kimś za kogo chce być brany:
czyli do czasu uwierzytelnienie się.

Jak na razie wygląda na to, że skrzętnie omija cokolwiek w tym względzie.

Zapraszam na fejsa:

i "Marian Strzelecki"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 14:41 

Marian Strzelecki napisał(a):
Dla mnie sprawa powinna być niebyła do czasu wyjaśnienia czy kolega jest kimś za kogo chce być brany:
czyli do czasu uwierzytelnienie się.

Jak na razie wygląda na to, że skrzętnie omija cokolwiek w tym względzie.

Nic nie omija, już się przedstawiłem administratorowi tego forum. (na tamtym też bym się przedstawił gdyby to kogoś interesował - ale NIE interesowało)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 14:56 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 389
Uprawnienia żeglarskie: nikt
capriv6 napisał(a):
Po czym wnosisz?
Po zachowaniu. Wchodzisz na inne forum, niby "konkurencyjne" i liczysz na to, że zaraz Ci przyklasną? A niby dlaczego mieli by to zrobić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 15:03 

Jacek Woźniak napisał(a):
capriv6 napisał(a):
Po czym wnosisz?
Po zachowaniu. Wchodzisz na inne forum, niby "konkurencyjne" i liczysz na to, że zaraz Ci przyklasną? A niby dlaczego mieli by to zrobić?

Bo napisał prawdę, że na zaprzyjaźnionym forum jego post został usunięty, bo....
Academia Nautica tak chciała !!!!
I ten powód jest śmieszny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 15:06 

Podziękował : 369
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: mam
Cape napisał(a):
Jak na razie to wg mnie prawo naruszyli admini tamtego forum, a konkretnie konstytucyjne prawo wolności słowa.

Chyba trochę przesadziłeś ;-)
Administrator forum ma prawo kasować każdy post, który mu się tylko zażyczy i nie ma to nic wspólnego z ograniczaniem czyjejkolwiek wolności. Inną sprawą jest, czy to robi - zależy to od polityki, jaką przyjmuje i czy liczy się z użytkownikami.

Wedle konstytucyjnego prawa, o którym piszesz, każdy ma prawo stanąć na ulicy i (na własny rachunek!) głosić swoje poglądy. Jednak jeśli ten ktoś będzie chciał wejść na prywatną imprezę i tam głosić swoje prawdy, organizator ma prawo wywalić go na zbity łeb, tak samo, jak administrator ma prawo usunąć użytkownika (wraz z jego postami) z forum.

Za ten post autor noone otrzymał podziękowanie od: Moniia
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 15:12 

Podziękował : 89
Otrzymał podziękowań: 723
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
Cape napisał(a):
Bo napisał prawdę, że na zaprzyjaźnionym forum jego post został usunięty, bo....
Nie widzę w tym nic śmiesznego. http://www.wykop.pl/ramka/1687468/serwi ... w-sprawie/

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 15:13 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 3
Narjess napisał(a):
Nie, nazwa jachtu. A Włodek się niejednokrotnie przedstawiał. I nie ukrywa danych osobowych, jest znany ogólnie..
A Gruby to imię? Piękne! :twisted:
Nie Gruby to nie nazwisko, ale ja nie wypisuje glupot, ze sedno sprawy tkwi w podpisywaniu.
Byc moze sie rzedstawial, ale wyszukiwarka po wpisaniu 'Bury kocur nazwisko' niczego nie zwraca a na samo 'Bury kocur' dostaje sie 7 stron do wyboru, do koloru.
To, ze ktos jest znany ogolnie znaczy tyle samo co nie jest znany w ogole. Pare razy bylo o uogulnianiu na forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2014, o 15:22 

Bastard napisał(a):
Cape napisał(a):
Nie widzę w tym nic śmiesznego. http://www.wykop.pl/ramka/1687468/serwi ... w-sprawie/

To poczytajcie uzasadnienie. Czy usunięty post zawierał groźby ? Lub nie prawdę ?
Academia Nautica nie była łaskawa się wypowiedzieć.

[i]Sąd Najwyższy uznał, że Delfi może odpowiedzieć za komentarze. Zauważył też, że właściciele Delfi mogli mieć interes ekonomiczny w tym, aby komentarze pozostały widoczne na stronie. Serwis zachęcał do ich publikowania, więc zdaniem sądu był czymś więcej niż tylko "pośrednikiem" przekazującym informacje. Był czymś w rodzaju wydawcy[/i]
i
Artykuł nie był przychylny dla firmy, ale był napisany rzetelnie. Niestety w komentarzach pod tekstem internauci opublikowali treści mniej rzetelne, które zawierały groźby skierowane pod adresem pewnego udziałowca SLK.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

noone napisał(a):
Wedle konstytucyjnego prawa, o którym piszesz, każdy ma prawo stanąć na ulicy i (na własny rachunek!) głosić swoje poglądy. Jednak jeśli ten ktoś będzie chciał wejść na prywatną imprezę i tam głosić swoje prawdy, organizator ma prawo wywalić

Forum publiczne nie jest "prywatną imprezą".

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona