Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 29 lis 2024, o 01:06

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:10 

Podziękował : 652
Otrzymał podziękowań: 347
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Miałem super pomysł! Utworzyć Radę Stu, któraby radziłaby, jaki post z ostatnich 24h. możnaby przeczytać, bo jest ciekawy merytorycznie? Ale to póki co to nie przejdzie! :-(

Trzeba jednak od czegoś zacząć. To póki co niech nie powstaje Rada Stu dla Tysiąca. Niech powstanie Rada Piećdziesięciu dla Kuracenta.
Do Rady Pięćdziesięciu zaproszeni są wszyscy Czytacze tego Działu.

Zasady są proste: między godziną 0000 a 2359 jedna osoba może polecić mi publicznie jeden post z poprzedniego dnia( dzień -1, od 0000 do 2359). Chodzi o to, aby decyzja nie była pod wpływem chwili, lecz przemyślana spośród wszystkich wątków z poprzedniego dnia.
Nie wolno podawać wątków z działu Kuracent - bo jest ich ostatnio na tyle mało, że i tak wszystko czytam na bieżąco.

Natomiast każdy może podawać dowolną ilość postów wartych uwagi na PW, mail'a i SMS'a (czyli więcej niż jeden).

Ja zaś będę od czasu do czasu potwierdzał, że jakiś ciekawy wątek przeczytałem. A jeśli przypadkowo sam odkryję warty uwagi merytoryczny wątek - też o tym napiszę.

Od czegoś trzeba zacząć. Wygląda na to, że warto przeczytać (wyrywkowo juz czytałem):

viewtopic.php?f=3&t=5680

Proponuję, aby każdy podał który post z tej dyskusji szczególnie wnikliwie przeczytał, zaciekawił Ją/Go i poleca?

Uwaga: dopóki ten wątek 'będzie żył' zostanie przypięty. Łatwo więc go znajdziecie - podobnie jak VTS Korsarz.

Liczę szczególnie na Wojciech1968'a. Jest on wyspecjalizowany w wyszukiwaniu ciekawych rzeczy. Pamietaj jednak Wojtku: max. 1 link do ciekawego postu z zegluj.net (poza działem Kuracent) dziennie! Może zachęć wszystkich i daj coś ciekawego z wczoraj między 0000 a 2359? Wtedy inni może też dołączą i coś zaproponują?

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:24 

Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Nie ma
Kuracent napisał(a):
Ja zaś będę od czasu do czasu potwierdzał, że jakiś ciekawy wątek przeczytałem.

Nie ma bata. Mamy pracować byś od czasu do czasu łaskawie zerknął? Nigdy.
Masz przeczytać wszystkie linki i zaopiniować każdy z nich, ocenić merytoryczność w skali 1-10. Co tydzień ogłaszać lidera w podawaniu merytorycznych linków, co miesiąc - superlidera, a zwycięzca roku będzie miał prawo do podawania linków bez dziennych ograniczeń i nawet do źródeł spoza forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:26 

Podziękował : 57
Otrzymał podziękowań: 24
Uprawnienia żeglarskie: są (ale strach)
W związku z refleksją nad powyższym proponuję dopracować funkcjonowanie wątku:

1. codziennie rano między 0500-0700 powinieneś informować, jaki zakres merytoryczny aktualnie Cię zajmuje.
2. codziennie na odprawie Rady (godzinę przegłosować) uzgadniać wybory, tak aby się nie dublowały adresy, zajmując czas na niepotrzebne powtarzanie kliknięć. Na radzie Rady powinien zostać ustalony system akceptowania wyborów jako merytoryczne, jak również mechanizm decyzyjny, kto dany adres ma podać (to ważne z uwagi na podziekowania, których się należy spodziewać)

Mam jeszcze mnóstwo refleksji - mogę ewentualnie... oceniać merytoryczność oceniania, co?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:31 

Podziękował : 488
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Andrzej, czy twoim idolem i jednocześnie wzorem do naśladowania jest Król Julian z Madagaskaru? ;) ;) ;)

Za ten post autor LukasJ otrzymał podziękowania - 3: gagaa_, Magister, Narjess
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:31 

Podziękował : 1557
Otrzymał podziękowań: 2275
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Andrzeju, sprawdziłeś czy jacht masz dobrze przycumowany ?
A czy dno już nie zarasta? :roll:

Za jakiś czas weźmiesz udział w regatach, a tu tracisz czas na czytanie wszystkiego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:34 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
A tak po za tym to wszyscy w domu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 11:42 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Natasza napisał(a):
W związku z refleksją nad powyższym proponuję dopracować funkcjonowanie wątku:
O prognozach merytoryczności forumowej nie należy zapominać!
Powinny być podawane dokładne prognozy na 24, 48 godzin i orientacyjne na tydzień.
Na początku każdego miesiąca powinna pojawiać się prognoza miesięczna a w okolicach boziowegonarodzenia prognoza roczna!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 13:00 

Podziękował : 115
Otrzymał podziękowań: 59
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
lj78 napisał(a):
Andrzej, czy twoim idolem i jednocześnie wzorem do naśladowania jest Król Julian z Madagaskaru? ;) ;) ;)

A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu :D

Dawniej statki były z drewna, a ludzie z żelaza...
facebook.com/jacht.jagiellonia

Robię zdjęcia https://balansbieli.wordpress.com/

Za ten post autor essi001 otrzymał podziękowanie od: LukasJ
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 13:05 

Wojciech1968 napisał(a):
Andrzeju, sprawdziłeś czy jacht masz dobrze przycumowany ?
A czy dno już nie zarasta? :roll:

Za jakiś czas weźmiesz udział w regatach, a tu tracisz czas na czytanie wszystkiego.

Czytanie wszystkiego z tego działu, którym się opiekuję.
Ale właśnie nie chciałbym czytać wszystkiego z innych działów. Chciałbym czytać kilkadziesiąt najciekawszych wypowiedzi z poprzedniego dnia. Czyli przykładowo Ty piszesz co wczaraj subiektywnie najbardziej zaciekawiło Cię a Natasza to co ją zainteresowało a Wiktor czy Jurek o swoich. Czy to mnie zaciekawi, to inna sprawa - ale przynajmniej zerknę.

Z tymi regatami to bym nie przesadzał. Znaczna część Maszopów pewnie weźmie udział w regatach innego Forum (nielubianego tu). Ja w tym czasie będę wracał z rejsu, bo wybrano termin 8 września na termin tychże regat forumowych. :-(
Ale drugi raz w jednym sezonie raczej nie przestawimy s/y SPORTI na Mazury i Maszopi wezmą udział w regatach na obcej łódce. Czyli w tym sezonie pozostają na dobrą sprawę regaty zegrzyńskie naszego Forum na zakończenie sezonu. Trochę czasu zostało więc.

BTW Jakie znaczenie poza estetycznym na czystość dna? A zwłaszcza jaki na właściwości regatowe?

Co do zacumowania: dzisiaj zamierzam sprawdzić, czy jeszcze stoi?

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 13:17 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Andrzej, do teraz sądziłem, że masz naturę misia koala. Ale widzę, żeś bardziej podobny do leniwca. Pal sześć, że Ci się nie chce oczyścić klem w samochodzie, można przecież jeździć np. tramwajem. Ale że Ci się nawet nie chce czytać forum???
Na szczęście podciągnąłeś się z asertywności i potrafisz otwarcie powiedzieć "mam w doopie czytanie, czytajcie za mnie".
Proponuję, abyś w następnym ruchu postulował, aby ktoś przysyłał Ci serwis sms-owy z tezami wybranych wątków. Dzięki temu wpadniesz od czasu do czasu na forum, wygłosisz jakąś celną, ciętą ripostę i będziesz miał święty spokój.
W następnym ruchu możesz namówić kogoś na przekaz telepatyczny...
:lol: :lol: :lol:

"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 14:00 

damit napisał(a):
Ale że Ci się nawet nie chce czytać forum???

Po różnych szkoleniach jestem przeczulony na różne trick'i jakie stosują niektórzy z Was.
Tu mamy wręcz książkowy przykład.
Biedny Kuracent jak zwykle chce zrobić coś dla dobra Ludzkości.
Proponuje powołać Radę Stu, która dla dobra tysięcy user'ów Forum klikałaby przy ciekawych postach. Cóż to za praca kliknąć? Przy postach, które i tak czytaliby dla własnej przyjemności, tak jak dotychczas? A jakże wielu user'ów byłoby wdzięcznych, że nie przeoczyli ciekawego postu!!

Ale nie! To za wielki projekt! Nie będzie chętnych! I pomysł udupiono.

No dobrze, to Marek zaproponował, aby umieścić to w moim dziale i abym tym zarządzał. Tą mini-ankietą. Wybrałem więc formułę, że nie ma wybieranej Rady Stu lecz jest niewybieralna Rada Pięćdziesięciu - po prostu tylu mniej więcej czytelników przegląda ten dział. Jeśli więc czytasz te słowa, Drogi Czytelniku, czuj się członkiem Rady Pięćdziesięciu.
Aby odrzucić argument, że nie wiadomo co się komu podoba, to przyjąłem formułę, że to co subiektywnie Wam się podoba. Jeśli potrzebujecie wizualizacji, to możecie sobie wyobrazić, że proponujecie coś ciekawego dla zwykłego, przeciętnego żeglarza np. Kuracenta.

No to dostaję epitet, że jestem leniwy. Że niby kto jest leniwy? Ileż ja wątków napisałem?! Można zarzucić mi wszystko ale nie Forumowe lenistwo!!

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 19:06 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Andrzej, nie chciałem Cię urazić, wszak nie znamy się osobiście, więc raczej nie jestem w stanie ocenić Twojej osoby. Potraktuj proszę mój post jako próbę subiektywnej oceny Twojej postaci na forum, opartej o wypowiedzi Twoje i innych na Twój temat. Jeśli czujesz się dotknięty - przepraszam.

"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 19:47 

Kuracent napisał(a):
zrobić coś dla dobra Ludzkości.

Byłabym bardzo sceptyczna przy akcjach dla dobra ludzkości, zwłaszcza pisanej Przez Duże "L".
Równie sceptycznie podchodzę do określenia "merytoryczny" i krucjat na rzecz merytoryczności na forach samych w sobie merytorycznych. Umundurowanie postów jest niczym przymusowy zaciąg do woja.

Wykorzystam fenomenalną poradę administratora innego, dość mocno sprofesjonalizowanego forum społecznościowego:

użytkownicy odpowiadają na zadane pytania dobrowolnie - wtedy, gdy znajdą na to czas, temat ich interesuje, temat jest im znany, bądź po prostu mają ochotę odpowiedzieć.
Bywa, że nie mają nastroju do rozwijania tematu, bywa, że pałają morderczą chęcią wypowiedzenia się na dowolny temat, byle choć odrobinę o nim coś wiedzieli.
Rzecz w tym, żeby trafić z pytaniem w odpowiedni nastrój.

wszelkie prośby o trzymanie się tematu, udzielanie odpowiedzi z nim związanych, ciekawych, wnoszących nowe wartości z tematem związane, pozostaną przez użytkowników niezauważone - odgrywają tu zasadniczą rolę uwarunkowania genetyczne - to tak, jakby prosić pingwina, żeby latał jak każdy normalny człowiek,

Za ten post autor Natasza otrzymał podziękowania - 2: Maar, robhosailor
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 lip 2012, o 20:24 

Podziękował : 4334
Otrzymał podziękowań: 4108
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Nie chce mi się kłócić z Jędrusiem, Andrzejem, czyli Kuracentem, ale znalazłem na niego haczyk:

http://zegluj.net/forum_zeglarskie/viewtopic.php?p=163005#p163005
Wątek jest merytoryczny o budowie fajnej łódki i o jej pierwszych testach na wodzie, a Kuracent w nim offtopuje paskudnie, zadając pytanie o jakieś oprogramowanie do Garmina, czy inne umieszczanie tracka na stronę itd. zamiast założyć swój własny merytoryczny wątek* na ten, interesujący go temat! A fe! :DD

:lol: :lol: :lol:

*) i do tego, we właściwym dziale forum!!! :evil: :evil: :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 07:44 

robhosailor napisał(a):
Wątek jest merytoryczny o budowie fajnej łódki i o jej pierwszych testach na wodzie, a Kuracent w nim offtopuje paskudnie, zadając pytanie o jakieś oprogramowanie do Garmina, czy inne umieszczanie tracka na stronę itd.

Zadaję pytanie, gdzie ew. mogę oczekiwać odpowiedzi. Czyli w wątku, w którym autor napisał o danej sprawie.

Moim zdaniem Admini powinni trochę zaczekać a potem postąpić jak ogrodnik. Czyli odciąć gałąź na ten temat i zasadzić nowe drzewo - tzn. nowy wątek w odpowiednim dziale.

Ale Robercie uwagę przyjmuję do siebie. Przemyślę to.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 09:03 

Kuracent napisał(a):
Moim zdaniem Admini powinni

Nie wyręczaj się Adminami! Bądź sam święty merytorycznie, a nie offtopicznie, a nawet świętszy, od samego papieża, bo takiego, cały czas, tu siebie kreujesz. :DD

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 09:15 

robhosailor napisał(a):
Kuracent napisał(a):
Moim zdaniem Admini powinni

Nie wyręczaj się Adminami! Bądź sam święty merytorycznie, a nie offtopicznie, a nawet świętszy, od samego papieża, bo takiego, cały czas, tu siebie kreujesz. :DD

No dobrze - ale jak mam zadać pytanie? Jeśli autor jest w innym pokoju?
Myślę, że dobrze byłoby zadać pytanie w kontekście i następnie nawet samemu po kilku dniach zgłosić swój post jako OT do grupy Admini-Przenoszacze, którzy daną prośbę mogliby 'przeklikać' lub nie. Niewiele pracy dla wszystkich - dla spamujących, dla zgłaszających OT, dla nowej grupy Admini-Przenoszacze. Tylko wymagałoby to nowych przycisków.

Np.
dla zwykłych userów: przycisk OT i menu: propozycja działu i opcjonalnie propozycja zmiany tematu
dla nowej grupy Admini-Przenoszacze: dwa przyciski: Tak i Odrzuć.

BTW Nie jestem zwolennikiem, aby wszystkie posty były merytoryczne. Ale z obecnej proporcji: 1% postów na grupie merytorycznych i 99% niemerytorycznych chciałbym, abyśmy zmierzali w kierunku 99% merytorycznych i 1% OT.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 10:16 

Kuracent napisał(a):
1% postów na grupie merytorycznych i 99% niemerytorycznych

Spróbuję to jakoś analogią:
Andrzeju, z punktu widzenia prokreacji wiele "postów" miłosnych jest niemerytorycznych. Właściwie podana przez Ciebie propozycja proporcji jest słuszna biologicznie dla gatunku.
Oczywiście piszę z punktu widzenia osoby, które lubi owe 99% niemerytorycznych (znaczy merytorycznych inaczej).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:06 

Natasza napisał(a):
Kuracent napisał(a):
1% postów na grupie merytorycznych i 99% niemerytorycznych

z punktu widzenia prokreacji wiele "postów" miłosnych jest niemerytorycznych. Właściwie podana przez Ciebie propozycja proporcji jest słuszna biologicznie dla gatunku.

Powiem bardziej dosadnie: z tysięcy wystrzelonych plemników, tylko jeden trafia w sedno! :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:15 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
robhosailor napisał(a):
Powiem bardziej dosadnie: z tysięcy wystrzelonych plemników, tylko jeden trafia w sedno!
Czy możesz dokładniej opisać - ile tych plemników konkretnie, ile procent iksów, ile igreków; jak długie witki, które są szybsze- te co mają większe łby, czy dłuższe witki; jaką prędkość rozwijają, czy stosują lusterka boczne, jak merytoryczne są te które są na mecie pierwsze.. Czy może jakąś ankietkę mógłbyś zrobić? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:22 

na granicy merytoryczności - ad vocem

Duch mojej wypowiedzi był chyba bliżej uogólnień: czyli okoliczności towarzyszących (wstępnych) merytorycznemu biologicznie działaniu.
Bo wyszło, że jestem zwolennikiem plemników zmarnowanych (biologicznie).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:29 

Natasza napisał(a):
Bo wyszło, że jestem zwolennikiem plemników zmarnowanych (biologicznie)
Ja tam raczej na odwrót. Dostałam kiedyś jednego takiego plemnika i nie zmarnowałam. Normalnie jestem z niego bardzo zadowolona, wyszedł mi świetny egzemplarz, doskonale narcystyczny, prawie jak amerykanski i w ogóle . Także muszę się z Tobą nie zgodzić. Moze można by jakąś ankietkę? Kto jest zadowolony a kto nie z otrzymanych/ danych plemników, ile sztuk na marnację, ile nie.. Kuracent, ankieta! :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:36 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Natasza napisał(a):
Bo wyszło, że jestem zwolennikiem plemników zmarnowanych (biologicznie).
A słyszysz krzyk mrożonych zarodków? :-)

Nie mogłem się merytorycznie powstrzymać :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:38 

Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Zaczynam strasznie ubolewać nad tym, iż nowa ankieta jeszcze się nie pojawia. Minęło już południe, a brak mi wiedzy co mam czytać z dnia wczorajszego. Andrzej, miałeś działać dla dobra ludzkości, a tu opieszałość z Twojej strony już drugiego dnia. Nie daj się prosić, dawaj ankietę za wczoraj!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:40 

Narjess napisał(a):
Kto jest zadowolony a kto nie z otrzymanych/ danych plemników, ile sztuk na marnację, ile nie.

Więc wracając do meritum wątku o meritach:

Ja się na plemnikach tak sobie znam, ale mówili, że istotne jest, żeby ich było dużo i żwawych.

Kuracent - merytoryczność wątków jest więc zależna od ilości i żywości postów-plemników. Czasami trafi się jeden... zwycięski.
O kurczę - ktoś już proponował ranking! To jak Wielka Pardubicka będzie w tym kontekście.

Ostatnio edytowano 31 lip 2012, o 11:42 przez Natasza, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:41 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Andrzej , generalnie nie czytam Twoich postów, czasem są wyjątki, al czy ty nie masz łódki ? naprawdę nie masz co robić ? Przypominasz mi kogoś kto bez fejsbuka nie mógł żyć, natomiast widzę ,że ty bez pisania sobie nie radzisz ... pozdrawiam, bez napinki normalnych :-)

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 11:46 

Kuracent napisał(a):
Myślę, że dobrze byłoby zadać pytanie w kontekście i następnie nawet samemu po kilku dniach zgłosić swój post jako OT do grupy Admini-Przenoszacze, którzy daną prośbę mogliby 'przeklikać' lub nie. Niewiele pracy dla wszystkich - dla spamujących, dla zgłaszających OT, dla nowej grupy Admini-Przenoszacze. Tylko wymagałoby to nowych przycisków.

TAK! Powołać nowe stanowiska! Admini - przenoszacze, Admini - banowacze, Admini - tykopaczacze. Ja się zgłaszam do grupy Admini - trollowacze, bo mimo kolorowego stołka, dusza we mnie ta sama co przed stołkiem na tymże szlachetnym forum. Więcej stołków dla wszystkich.. To będzie ta ankieta czy nie?

Natasza napisał(a):
Ja się na plemnikach tak sobie znam, ale mówili, że istotne jest, żeby ich było dużo i żwawych.
Jak bardzo żwawych? Czy ktoś badał tę żwawość (ile sec do setki etc) i czy jest to skorelowane z merytorycznością?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 12:33 

Podziękował : 3032
Otrzymał podziękowań: 2648
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Kuracent napisał(a):
BTW Jakie znaczenie poza estetycznym na czystość dna? A zwłaszcza jaki na właściwości regatowe?
Policz sobie :lol:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Warstwa_przy%C5%9Bcienna

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 13:00 

plitkin napisał(a):
Zaczynam strasznie ubolewać nad tym, iż nowa ankieta jeszcze się nie pojawia. Minęło już południe, a brak mi wiedzy co mam czytać z dnia wczorajszego. Andrzej, miałeś działać dla dobra ludzkości, a tu opieszałość z Twojej strony już drugiego dnia. Nie daj się prosić, dawaj ankietę za wczoraj!

Z wczoraj to póki co mam dwa typy:

viewtopic.php?f=17&t=12545#p163031
viewtopic.php?f=3&t=5680&start=275#p162944

Nie wiem, czy z tego można zrobić ankietę?
Ale jeszcze doczytuje wczorajsze. Może coś znajdę.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 lip 2012, o 15:52 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 389
Uprawnienia żeglarskie: nikt
I znów nieponumerowane... :-(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona