Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lis 2024, o 10:17

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 gru 2012, o 01:21 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Niestety to jest dzisiejsze polskie gimnazjum i jego produkt zwany pogardliwie w internetsach gimbusem. Tupet, chamstwo, pewność siebie, brak umiejętności czytania ze zrozumieniem /i innych umiejętności w większości też/, bardzo ograniczona wiedza, nieumiejętność logicznego myślenia, szalona łatwość formułowania ocen / nawet w obszarze o którym nie mają pojęcia/ i agresja.

PS. Specjalnie dla Sąsiada, bo wiem, że lubi: brak rudymentarnej kindersztuby! :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 01:26 

Podziękował : 77
Otrzymał podziękowań: 32
eee przesadzasz, dziewczyna sobie radzi- znalazła foruma a nawet właściwe miejsce na takie pytanie. Arogancja jest cechą z której ( mam nadzieję) się wyrasta :) A dzieci_z_sieci kiedyś pojmą że używanie Nicka nie oznacza że jest się anonimowym małolatem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 01:45 

Podziękował : 3026
Otrzymał podziękowań: 2648
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Wojciech1968 napisał(a):
Kapitanie Januszu Zbierajewski , proszę sprawdzić.
Wikipedia nie wie kto to jest Janusz Zbierajewski.
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?sea ... a%3ASzukaj ;)
Wystarczy zapytać gugli:
https://www.google.pl/search?hl=pl&tbo= ... wski&btnK=

Jak zwykle, faceci wiedzą lepiej :lol: :lol: :lol:

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 10:32 

Podziękował : 1712
Otrzymał podziękowań: 4107
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
karolcia_ds napisał(a):
Panie Januszu! Jeśli pana hobby to bycie takim wrednym, to dam pewną radę: Proszę nie korzystać z forum. Ja nigdy żeglarzem nie byłam i nie będę! Widzę, że wzbudziłam wielką dyskusję i nie rozumiem takim osób jw przecież wchodzą z własnej nie przymuszonej woli, a tylko patrzą jak tu dopiec komuś hehe i myślą, że bycie anonimowym wszystko załatwi. Strasznie nie lubię takich laików...gratuluję odwagi i współczuje głupoty.

Anonimowy? Laik? Odwaga?
Chyba ja znam inne znaczenie tych słów, ech.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 10:53 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
Dokładnie Tomku, szok,szok,szok, brak elementarnej wiedzy i jak dwa posty wyżej, dzisejsi gimnazjaliści i licealiści !!! wydaje im się że są dorośli i najmądrzejsi.
Mam dzieci w tym wieku, najchętniej bym je wysłał na rejs dookoła świata bez zawijania do portów na co najmniej 5 lat
Sorki za OT

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 11:12 

Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 51
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Nihil novi :D

„Dzieci w dzisiejszych czasach uwielbiają luksusy. Mają złe maniery, lekceważą autorytety, gardzą starszymi. Nie wstają już, gdy starsi wchodzą do pokoju. Sprzeczają się z rodzicami, zajmują się plotkowaniem, opychają się łakociami i tyranizują swoich nauczycieli”.
(Sokrates V w. p. n. e.)

"Co się stało z naszą młodzieżą? Nie szanują starszych, nie są posłuszni względem swoich rodziców. Nie przestrzegają prawa. Hulają po ulicach rozpaleni dzikimi żądzami. Ich moralność jest w rozkładzie. Na co oni wyrosną?”
(Platon V – IV w. p. n. e.)

„Nie widzę nadziei dla przyszłości naszego narodu skoro polegamy na bezmyślnej dzisiejszej młodzieży, bez wątpienia wszyscy młodzi są lekkomyślni ponad wszelką miarę… Gdy ja byłem młody, uczono nas dyskrecji oraz szacunku dla starszych, ale dzisiejsza młodzież jest coraz bardziej pogardliwa i nie zna umiaru”.
(Hesiod VII w. n. e.)

„Nasza młodzież nie myśli dziś o niczym, zajmuje się tylko sobą, nie ma uszanowania dla rodziców i starszych; młodzi nie mają w sobie żadnej pokory, wypowiadają się tak, jakby wszystko wiedzieli, wszystko to, co my starsi uważamy za ważne, oni nazywają głupim. Nasze dziewczęta są próżne, nieroztropne oraz lubieżne, nie zwracają uwagi na to, co mówią, jak się ubierają i jak żyją…”
(Piotr Eremita XI w. n. e.)

Za ten post autor marchew otrzymał podziękowania - 3: Maro M, Moniia, Pluszoholik
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 11:56 

@ marchew
To wiemy, ale zwróć uwagę, że nie ma tam słowa o nieznaniu pojęć, braku logiki. Czyli nasza epoka może coś do tych opisów dodać.

Tylko że... ja się nie czepiałem wieku. W sumie to Janusz też nie, nie było wcześniej nawiązania do wieku Karoliny.
Ja się czepiam braku umiejętności czytania ze zrozumienim, używania słów przy nieznajomości ich znaczenia, braku logiki.

Jak można pisać "Panie Januszu" a potem dodawać "anonimowość"?
Zacytowana przez mnie wypowiedź jest zbitką słów bez sensu. Napisana zapewne we wzburzeniu, ale co z tego?

A co do wieku... Pitt Młodszy został premierem w wieku 21 lat i nikt się nie czepiał. Ja też nie. Znam kilka młodych osób, które potrafią myśleć i sporo starszych, które wręcz przeciwnie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 12:57 

Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 51
Uprawnienia żeglarskie: jsm
@waliant

Zgadzam się w prawie całej rozciągłości. :)

Mimo, że Karolina zachowała się niegrzecznie, to dajmy już temu pokój i zachęćmy do poznania żeglarstwa.

Karolino, napisz proszę jaka to szkoła (profil?), klasa i jakiego przedmiotu nauczyciel męczy was nawigacją?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 13:00 

Obawiam się, że Karolina już się tu nie pojawi, ech.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 gru 2012, o 14:19 

Podziękował : 3578
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
waliant napisał(a):
Obawiam się, że Karolina już się tu nie pojawi, ech.

nie wiem, czy to powód do płaczu... ;)

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2