Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lis 2024, o 09:25

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 maja 2006, o 07:55 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Wczoraj ministrem edukacji i SPORTU został Roman Giertych, poseł LPR'u.

W jednym z wywiadów na pytanie jak jest przygotowany do nowej pracy powiedział on coś takiego:
"Z wykształcenia jestem nauczycielem, a na sporcie to się nie znam" :/ :/ :/

Drżyjcie żeglarze!!!
Co o tym sądzicie?
(Proszę tylko bez pomówień, temat jest delikatny, ale warty tego, żeby podyskutować ;) )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 09:07 

Taa... Toż to nawet gadać się nie chce... Pewnie liczba emigrujących z Polski z około 20.000 osób miesięcznie nieco wzrośnie...
A w kontekście "bezpatencia" to aż się boję kolejnych "światłych koncepcyj"... Toż ten #&**+%$@ wszystko podpisze...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 10:00 

Podziękował : 657
Otrzymał podziękowań: 613
Uprawnienia żeglarskie: szkutnik drewkarz,motorówkarz
Za demokracjo to ja od czasu do czasu był ale z takiego państwa to ja się wypisuje !
:razz:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 11:06 

Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy, MIŻ
Zobaczymy co z tego będzie, ale nie zdziwię się jak w obowiązkowym wyposażeniu jachtu znajdzie się przenośny ołtarz i Biblia :/

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 11:52 

Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Boje się, że ten :censored: coś na swoim poziomie wymyśli i że będę musiał obowiązkowo religie zdawać na maturze. Módlmy się o burze z piorunami ( żeby któryś w niego przypadkiem trafił ) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :???:

Informacja dla moderatorów nie dawajcie mi ostrzeżeń ja to mogę usunąć.
:lol: :lol: :lol:

suleq// informacja od moderatorów - sami usunęliśmy ;) Zgadzam się z Tobą, lecz postaraj się pochamować emocje :)

OK nic nie szkodzi, już się wyżyłem prawie mi przeszło na szczęście mam blisko do granicy z czechami zawsze mogę się przeprowadzić i być prawie u siebie
I dziękuje że nie daliście mi oszczeżeń

Ostatnio edytowano 6 maja 2006, o 16:12 przez MatMax, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 13:53 

Podziękował : 4
rany ale jesteście czarnowidzami przecia sam powiedział że na sporcie się nie zna moze nie wie że jest coś takiego jak żeglarstwo i ostawi wszsytko tak jak jest teraz znaczy wolność :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 14:02 

Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy, MIŻ
raf_79 napisał(a):
ostawi wszsytko tak jak jest teraz znaczy wolność

Ja bym wolał wiedzieć co i jak mimo wszystko i mieć ministra sportu który na sporcie się zna :) Wyobraźcie sobie ministra gospodarki, który mówi: Ja to niewiele wiem co to ta gospodarka :/

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2006, o 21:05 

Zaraz , zaraz a czy przypadkiem nie oddzielono edukacji od sportu ?
Chyba jednak mamy innego ministra a Romkowi tylko edukacja została :razz: może mu się przyda :DD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2006, o 09:49 

UWAGA!!
Romuś nie ma żadnej władzy nie ma już MENiS-a jest oddzielona edukacja i sport. Ministerem sportu jest dalej czcigodny chodziarz Tomasz Lipiec!! NIe macie czego się obawiać, Tomek dalej jest ministrem i dalej w ministerstwie nic nie będzie robił, tak jak do tej pory;];]

Romek może tylko w podstawówkach i gimnazjach mieszać, od "liceów(?)" i szkół wyższych jest teraz nowy resort z tego co słyszałem:)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2006, o 10:33 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
John Johnson napisał(a):
UWAGA!!
Romuś nie ma żadnej władzy nie ma już MENiS-a jest oddzielona edukacja i sport.

A moze właśnie szkoda ze nie został ministrem sportu? :twisted:
Taki "Narodowiec" nie byłby zapewne szczęśliwy na wieść, że polscy żeglarze pod
presją restrykcyjnych przepisów wypracowanych pod dyktat PZŻ wyrzekają się
narodowej bandery, przechodząc pod bandery zagraniczne. I miałby silną
motywację aby doprowadzić do liberalizacji tych przepisów.
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2006, o 15:39 

Ale można go zainteresować ( jako v-ce premiera ) PZŻ-em . Wszak to przechowalnia komuchów .
Niech powoła komisję i wyjaśni sprawy finansowe , np Interstru . Pamiętam że to była ogromna firma . Ciekawe gdzie ten majątek ?
Przez takie działanie zyska ogromne poparcie . Dla polityka to chyba ważne ? :razz: :DD
A my byśmy wreszcie mieli spokój :lol:
:piwko:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2006, o 18:29 

Jak uważasz boSmann, że to może wyjść żeglarzom na dobre to znajdź w 2minutki maila do giertycha albo do jego rzecznika i może się tym zainteresuje:D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2006, o 08:46 

boSmann napisał(a):
Ale można go zainteresować ( jako v-ce premiera ) PZŻ-em . Wszak to przechowalnia komuchów

Już zrobiłem coś podobnego, tyle ze nie z Giertychem ale Jarosławem Kaczyńskim. Na antenie Radia Maryja. Może znowu trafi się tam jakiś wazny polityk; wtedy warto by zadziałać znowu...
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Andrzej Leper
PostNapisane: 9 maja 2006, o 15:56 

Skoro rozmawiamy tak sobie o Romanie Giertychu :wink: , to przy okazji przypominam, że vice-premierem został Andrzej Leper®- jak się niedawno okazało- przestępca :!:
Co wy na to? Zaczyna mi się wydawać, że to wszystko co kiedyś mówił Leper (o jego władzy w Polsce) niedługo nastąpi. Na szczęście jest to nie związane ze sportem, bo w tej dziedzinie jest już wystarczająco namieszane (patenty itd.).
Pozdrawiam. :cool:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 maja 2006, o 07:18 

Vector napisał(a):
Skoro rozmawiamy tak sobie o Romanie Giertychu :wink: , to przy okazji przypominam, że vice-premierem został Andrzej Leper®- jak się niedawno okazało- przestępca :!:
Co wy na to?

Przestępca jak przestępca. To "przestępstwo" polegało na tym, że szczerze aż do bólu dał wyraz swoich odczuć co do paru "pupilków medialnych" których i ja chciałbym widzieć od władzy jak najdalej. Zresztą co do powiązań jednego z nich (tow. Piskorskiego) ze światem przestępczym - okazało się że jest coś na rzeczy.
A inne "przestępstwo" - ogolenie na łyso lichwiarza: kto wie czy sam bym nie postapił identycznie wobec kogoś, kto na mocy ewentualnego wyroku sądowego chciałby zająć mój jacht, za niepłacone przez lata opłaty rejestracyjne na rzecz WOZŻ. Niezbadane są wyroki sądów PRL-bis...

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 maja 2006, o 09:09 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Tomek Janiszewski napisał(a):
Przestępca jak przestępca. kto wie czy sam bym nie postapił identycznie wobec kogoś, kto na mocy ewentualnego wyroku sądowego chciałby zająć mój jacht, za niepłacone przez lata opłaty rejestracyjne na rzecz WOZŻ. Niezbadane są wyroki sądów PRL-bis...

Tomek weź nie pisz głupot ja cie bardzo proszę. uważasz, ze Lepper ma prawo stać ponad prawem? Że widzimisie kmiota z PGR jest ważniejsze niż wyrok sądu? Lepper jest przestępcą, bo został skazany. Uzywa polityki do naigrywania sie z wymiaru sprawiedliwosci. Prawo i Sprawiedliwość (nomen omen) pomaga przestępcom z Samoobrony byc bezkarnymi.To jest żenujące.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 maja 2006, o 09:32 

skipbulba napisał(a):
Tomek weź nie pisz głupot ja cie bardzo proszę. uważasz, ze Lepper ma prawo stać ponad prawem? Że widzimisie kmiota z PGR jest ważniejsze niż wyrok sądu?

Nie wydałem wyroku uniewinniającego na Leppera (i bynajmniej nie jestem i nigdy nie byłem jego entuzjastą), nie chciałbym jednak jednostronnego widzenia sprawy. Za gorsze rzeczy wielu polityków pozostaje bezkarnymi do dziś, a nawet cieszą się uznaniem jako "experci". Póki co Lepper w rządzie mniej mi przeszkadza niż przeszkadzłby Kaczmarek, Syryjczyk lub Lewandowski. Ot, ciążący na nim od wczoraj wyrok dotyczy domniemanego zniesławienia paru mało ciekawych "osobistości". A co powiesz kiedy pod ewentualnymi przyszłymi rządami neołżelewicy zrobią z Ciebie kombinatora posiadającego jacht w "raju rejestracyjnym"? A ja zostanę "przestępcą" po tym jak przepędzę jakowegoś inspektorzynę WOZŻ z pokładu "Leśnego Dziadka", w następstwie uszczelnienia luki prawnej jaką jest obecnie możliwość rejestracji w Starostwie?

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2006, o 15:01 

Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Cytuj:
To "przestępstwo" polegało na tym, że szczerze aż do bólu dał wyraz swoich odczuć co do paru "pupilków medialnych"

Jeśli odczucia te są niezgodne z prawdą to jest to pomówienie, jeśli są niezgodne z prawdziwym stanem rzeczy oraz podważają dobre imię poszkodowanego to jest to zniesławienie.
Osoba poszkodowana zakłada sprawę i jeśli oskarżonemu postawią zarzut i dadzą wyrok to nie ma w tym nic nienormalnego, jest to wręcz oczywiste...

Cytuj:
Za gorsze rzeczy wielu polityków pozostaje bezkarnymi do dziś, a nawet cieszą się uznaniem jako "experci"

Cieszą się bo albo nie są przestępcami, albo poszkodowany nie zgłosił sprawy do sądu/prokuratury, albo są na tyle cwani, że nie ma na nich dowodów.
Co do "expertów". Jesli chodzi o tych w rządzie. Głosowałeś? Tak - to Ty sam ich wybrałeś. Nie? - to też Ty ich wybrałeś bo nie głosowałeś na opozycję...
Jeśli zaś chodzi o tych telewizyjnych. Jak ich chcą to chyba muszą mieć "to coś". Jakby ich tylko redaktor wybierał to program nie miałby oglądalności i upadł by po prostu.
Prawo jest prawem. Każdy winien być w jego obliczu równy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 maja 2006, o 07:55 

[Nie wydałem wyroku uniewinniającego na Leppera (i bynajmniej nie jestem i nigdy nie byłem jego entuzjastą), nie chciałbym jednak jednostronnego widzenia sprawy. Za gorsze rzeczy wielu polityków pozostaje bezkarnymi do dziś, a nawet cieszą się uznaniem jako "experci". Póki co Lepper w rządzie mniej mi przeszkadza niż przeszkadzłby Kaczmarek, Syryjczyk lub Lewandowski. Ot, ciążący na nim od wczoraj wyrok dotyczy domniemanego zniesławienia paru mało ciekawych "osobistości".

zapomniałes np. o wyroku za bandyckie rozsypywanie zboza, za pobicie. A pametaj , ze w Polsce obowiazuje zasada, ze jesli kpmuś nie udowodniono w sadzie winny to uwazamy go za niewinnego.

A co powiesz kiedy pod ewentualnymi przyszłymi rządami neołżelewicy zrobią z Ciebie kombinatora posiadającego jacht w "raju rejestracyjnym"?

ja cie kręcę....... neo....łże.... lewica... ty sam to wymyslasz?? to po prostu komuchy wredne sa i juz.
a na marginesie.....jaki jacht???? :twisted:

A ja zostanę "przestępcą" po tym jak przepędzę jakowegoś inspektorzynę WOZŻ z pokładu "Leśnego Dziadka", w następstwie uszczelnienia luki prawnej jaką jest obecnie możliwość rejestracji w Starostwie?

jeśli pobijesz owego inspektorzynę to owszem,bedziesz przestępcą, jesli w ramach protestu (najbardziej nawet słusznego) podpalisz siedzibe WOZZ też bedziesz przestępcą.

to chyba oczywiste.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2006, o 10:15 

skipbulba napisał(a):
Póki co Lepper w rządzie mniej mi przeszkadza niż przeszkadzłby Kaczmarek, Syryjczyk lub Lewandowski. Ot, ciążący na nim od wczoraj wyrok dotyczy domniemanego zniesławienia paru mało ciekawych "osobistości".

zapomniałes np. o wyroku za bandyckie rozsypywanie zboza, za pobicie.

ZTCW rozsypywanie zboża było popularną i uznaną formą protestu rolników. Przypomnij może dlaczego akurat tamto rozsypywanie zboża zostało uznane za "bandyckie"? O "pobiciu" pamiętałem - to własnie temu pobitemu ogolono głowę.
Cytuj:
A pametaj , ze w Polsce obowiazuje zasada, ze jesli kpmuś nie udowodniono w sadzie winny to uwazamy go za niewinnego.

Co nie oznacza że nie mogę uznać za ostatniego łajdaka jednego z wyżej wymienionych "polityków" (mimo ze żaden sąd jak dotąd go nie skazał) na podstawie jego głośnej publicznej wypowiedzi: "Pierwszy miliard trzeba ukraść". Tego naprawdę nie wypowiedział Lepper - przypominam.

Cytuj:
a na marginesie.....jaki jacht???? :twisted:

:razz:

Cytuj:
jeśli pobijesz owego inspektorzynę to owszem, bedziesz przestępcą,

Dlaczego zaraz pobiję? Po prostu, będę chciał wsiąść na swój jacht bez numerów (albo z numerami wędkarskimi) a święcie oburzony inspektorzyna zatarasuje swoją osobą pomost aby mi to uniemożliwić. No i podczas przepychanek to akurat jemu powinie się noga, w wyniku czego wpadnie do wody g, rozpruje sztormiak o gwóźdź wystający z pomostu, utopi gumiaki, a w kieszeni zardzewieje mu suwmiarka. I wytoczy mi proces o pobicie, zniszczenie narzędzi pracy a może i usiłowanie zabójstwa przez utopienie. :twisted:
Cytuj:
jesli w ramach protestu (najbardziej nawet słusznego) podpalisz siedzibe WOZZ też
bedziesz przestępcą.

A może ramach najbardziej słusznego protestu zorganizuję jedynie pikietę WOZŻ, i zostanę oskażony o "dezorganizowanie pracy społecznej organizacji". A jeśli podczas interwencji jakiś ochroniarz wybije mną szybę w drzwiach wejściowych - to jeszcze o "zniszczenie mienia publicznego". Nie słyszłeś o rolnikach oskarżonych o "pobicie ochroniarzy" po tym jak na ich pole wjechała kopara towarzysza Gudzowatego? Taka to była "praworządność "Trzeciej RP vel PRL bis.
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2006, o 13:48 

Podziękował : 4
[quote=Tomek Janiszewski]ZTCW rozsypywanie zboża było popularną i uznaną formą protestu rolników. Przypomnij może dlaczego akurat tamto rozsypywanie zboża zostało uznane za "bandyckie"? [/quote]

Popularne to moze i było ale uznane ?? że niby przez kogo uznane chyba przez tych co to robili bo na pewno nie przez tych co ponosili straty przez tych leni co im się robić nei chce i ciągle im mało a to może dopłata do tego a tu sponsorujcie mi benzynke .....
a i jeszcze oświeście mnie dlaczego to uznane zostało za bandyckie bo dla mnie to zawsze takie było i nawet mi przez myśl nie przeszło żeby niszczyć cudzą własność.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, o 13:33 

Vieri napisał(a):
Cytuj:
To "przestępstwo" polegało na tym, że szczerze aż do bólu dał wyraz swoich odczuć co do paru "pupilków medialnych"

Jeśli odczucia te są niezgodne z prawdą to jest to pomówienie, jeśli są niezgodne z prawdziwym stanem rzeczy oraz podważają dobre imię poszkodowanego to jest to zniesławienie.
Osoba poszkodowana zakłada sprawę i jeśli oskarżonemu postawią zarzut i dadzą wyrok to nie ma w tym nic nienormalnego, jest to wręcz oczywiste...

A oto i kolejny potencjalny "przestępca", tym razem z partii jak najbardziej "politycznie poprawnej". Nawet nie tak dawno chciał zostać premierem, i to z Krakowa:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 434285.675
I jeśli mam być szczery, to pomimo że owej partii nigdy nie lubiłem i dalej nie lubię, podobnie jak i tego polityka, to tym razem pomyślałem o nim jakoś tak życzliwiej. Mam już dosyć gdy sądy w trymiga w podobnych sprawach skazują za "pomówienie" nie chcąc nawet kiwnąc palcem w kierunku sprawdzenia czy aby owe "pomówienia" nie są zasadne.
Cytuj:
Co do "expertów". Jesli chodzi o tych w rządzie. Głosowałeś? Tak - to Ty sam ich wybrałeś. Nie? - to też Ty ich wybrałeś bo nie głosowałeś na opozycję...

Nie. Chodzi mi o tych "expertów" których nazwiska wymieniłem. Nigdy na nich nie głosowałem. Głosowałem owszem na "tych w rządzie" ale tym rządzie sprzed rekonstrukcji. "Tym po rekonstrukcji" chciałbym obecnie udzielić kredytu zaufania, że nie wymuszą wyrzeczenia się programu przez tych na których głosowałem.
Cytuj:
Jeśli zaś chodzi o tych telewizyjnych. Jak ich chcą to chyba muszą mieć "to coś". Jakby ich tylko redaktor wybierał to program nie miałby oglądalności i upadł by po prostu.

Tiaaa, teraz to jest jeszcze w miarę normalnie. Prezydent jest prezydent, premier jest premier. Tymczasem 8 lat temu obojętnie którą stację czy kolorowe pismo nie otworzyć - wszędzie Ludgarda i Ludgarda... :evil: W końcu wokalista Big Cyc zapytawszy się czy na widowni jest premier, wypiął na niego goły zadek.
Cytuj:
Prawo jest prawem. Każdy winien być w jego obliczu równy...

Ano POWINIEN...
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2006, o 14:00 

Paranoja...... czytał ktoś http://wiadomosci.onet.pl/1321346,11,item.html ?? No to juz lekka przesada....dobra ze juz został Giertych ministrem edukacji (przebolejemy ).... ale jeśli jego praca bedzie oparte na zwalnianiu uczniów z zajęć które szzcególnie w tym okresie są na wage złota (wiadomo koniec semestru) to ja dziekuje !!! I co to wogóle za porównanie .... ze powinło zwolnić się uczniów z zajeć jak rok temu podczas śmierci Jana Pawła II . Uważam że wtedy zrobiono dobrze(bo i tak większość szkół organizowała msze ...) ale no bez pzresady ze przyjeżdza do Nas kolejny papież to dzieciaki mają mieć wolne...I tak nie wierze ze te małe bąble z podstawówek czy gim będą siedziec przed TV i oglądać pielgrzymke !!! PARANOJA !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2006, o 18:10 

Lilly napisał(a):
Paranoja...... czytał ktoś http://wiadomosci.onet.pl/1321346,11,item.html ?? No to juz lekka przesada....dobra ze juz został Giertych ministrem edukacji (przebolejemy ).... ale jeśli jego praca bedzie oparte na zwalnianiu uczniów z zajęć które szzcególnie w tym okresie są na wage złota (wiadomo koniec semestru) to ja dziekuje !!! I co to wogóle za porównanie .... ze powinło zwolnić się uczniów z zajeć jak rok temu podczas śmierci Jana Pawła II . Uważam że wtedy zrobiono dobrze(bo i tak większość szkół organizowała msze ...) ale no bez pzresady ze przyjeżdza do Nas kolejny papież to dzieciaki mają mieć wolne...I tak nie wierze ze te małe bąble z podstawówek czy gim będą siedziec przed TV i oglądać pielgrzymke !!! PARANOJA !!!

jeśli mogą miec wolne z okazji 1wszego maja to czemu nie z okazji wizyty papieża. Bez histerii, jeden czy dwa dni na kilka lat krzywdy edukacyjnej nie spowodują. Nie rozumiem dlaczego zajecia na koniec semestru miałby być na wagę złota. Mają tyle wolnego z byle powodu, ze wydaje mi sie ze ten dzień, czy dwa są bez znaczenia. Ja bym sie bardziej zastanowił nad rezygnacją z zajęć na rzecz akcji typu"sprzątanie swiata" czy innych tego typu greenpeacowskich duractw.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, o 08:19 

skipbulba napisał(a):
Ja bym sie bardziej zastanowił nad rezygnacją z zajęć na rzecz akcji typu"sprzątanie swiata" czy innych tego typu greenpeacowskich duractw.

Te dni są, żeby przyswoić dzieciom jak ważny jest szacunek dla środowiska, po paru takich dniach dziecko może w końcu zobaczy i zrozumie jak bardzo ludzie je niszczą. Poza tym w większości szkół są telewizory, nauczyciele powinni dać uczniom prawo do oglądnięcia tego wydarzenia w szkole podczas lekcji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2006, o 12:50 

John Johnson napisał(a):

Te dni są, żeby przyswoić dzieciom jak ważny jest szacunek dla środowiska, po paru takich dniach dziecko może w końcu zobaczy i zrozumie jak bardzo ludzie je niszczą. .

wybacz ale to właśnie greenpeacowski absurd. Od sprzągtania są słuzby do tego powołane a nie dzieci ze szkoły.

John Johnson napisał(a):
Poza tym w większości szkół są telewizory, nauczyciele powinni dać uczniom prawo do oglądnięcia tego wydarzenia w szkole podczas lekcji.

hmm....a po co w tym celu przychodzic do szkoły?

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, o 13:33 

skipbulba napisał(a):
wybacz ale to właśnie greenpeacowski absurd. Od sprzągtania są słuzby do tego powołane a nie dzieci ze szkoły.

Ale te dzieci mają nauczyć się szacunku do przyrody! Gdzie się nie obejrzysz wszędzie śmieci! Nawet w głębi lasu, tam gdzie mało kto zagląda jest ich pełno! Tu zamiast sprzątać przydałoby się zapobiegać. Niech dzieciaki pozbierają trochę worków, obsmarkanych chusteczek, butelek po różnych napojach. Może to kiedyś zaprocentuje i te dzieci dzięki traumatycznym przeżyciom związanym ze śmieciami nie będą same śmiecić, a przy okazji nabiorą szacunku dla takich zawodów jak sprzątaczka czy woźny.
skipbulba napisał(a):
John Johnson napisał/a:

Poza tym w większości szkół są telewizory, nauczyciele powinni dać uczniom prawo do oglądnięcia tego wydarzenia w szkole podczas lekcji.

hmm....a po co w tym celu przychodzic do szkoły?

Powinni dać możliwość! Niech nie odbierają wyznawcom innych religii możliwości kształcenia się. Dać prawo nie znaczy posadzić dziecko przed telewizorem i kazać oglądać. To znaczy, że jeżeli ktoś wyrazi chęc oglądnięcia tego wydarzenia, to niech mu umożliwią!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, o 14:01 

John Johnson napisał(a):

Ale te dzieci mają nauczyć się szacunku do przyrody! Gdzie się nie obejrzysz wszędzie śmieci! Nawet w głębi lasu, tam gdzie mało kto zagląda jest ich pełno! Tu zamiast sprzątać przydałoby się zapobiegać. Niech dzieciaki pozbierają trochę worków, obsmarkanych chusteczek, butelek po różnych napojach. Może to kiedyś zaprocentuje i te dzieci dzięki traumatycznym przeżyciom związanym ze śmieciami nie będą same śmiecić, a przy okazji nabiorą szacunku dla takich zawodów jak sprzątaczka czy woźny.

nom i niech ryzykuja, ze sie nadzieją na strzykawke po ćpunie zarazną HIVem, czy tylko obsraną potłuczaną butelkę, po której beda miały gangrene, tężec czy inne zakazenie. Uważam, ze to absurd. Dzieci nalezy uczyc porzadku, nalezy zapewnic odpowiednia ilość koszy na smieci, nalezy propagowac w mediach. Ale od sprzatania rowów, trawników i krzaków miedzy blokami są odpowiednie słuzby typu PRSP i koniec.

John Johnson napisał(a):
Powinni dać możliwość! Niech nie odbierają wyznawcom innych religii możliwości kształcenia się. Dać prawo nie znaczy posadzić dziecko przed telewizorem i kazać oglądać. To znaczy, że jeżeli ktoś wyrazi chęc oglądnięcia tego wydarzenia, to niech mu umożliwią!

Po pierwsze nie wiem dlaczego mielibysmy jakoś specjalnie traktowac wyznawców innych religii. Myslisz, ze w Iranie czy Arabii Saudyjskiej pozwolą dzieciom chrzescijanskim ogladać mszę, czy wizyte papieza?? Po drugie jeden dzień tym biedny dziatkom innych wyznań nic nie zaszkodzi. Gdzie tu odbieranie możliwosci kształcenia sie. Przez jeden dzień?? nie żartuj.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2006, o 18:36 

skipbulba napisał(a):
Po pierwsze nie wiem dlaczego mielibysmy jakoś specjalnie traktowac wyznawców innych religii. Myslisz, ze w Iranie czy Arabii Saudyjskiej pozwolą dzieciom chrzescijanskim ogladać mszę, czy wizyte papieza??

"Jeżeli chcesz naprawić świat, zacznij od siebie". To wcale nie jest dobrze, że w Iranie dyskryminują inne wyznania. Nawet jeżeli nasza dobra wola nic nie przyniesie to przynajmniej będziemy mieli czyste sumienie. Mówiąc, że oni nam robią tak to i my tak będziemy robić, nie dojdziemy do żadnego kompromisu.

Odpowiedz z cytatem