Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 26 lis 2024, o 21:38

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 mar 2014, o 08:49 

Podziękował : 107
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Moniia napisał(a):
iPhone to fajny telefon...

Moniia, jest nowy trend userów Apple!
Tylko proszę Cię, zrób sobie bez tej (nomen omen) grzywki. ;)

Obrazek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 09:19 

Podziękował : 3578
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
Zamiast world czy excela uzywam pages i numbers, bo to mam tez na kompie na którym mam także Office (przy okazji, dokumentów Office mogę tez używać).
Z tego wszystkiego co wymieniłeś to mam..
Ja rozumiem, że dla niektórych iPhone jest ZA PROSTY w obsłudze i bedą sie drugiego dna doszukiwać - którego nie ma... :)

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 09:25 

Ps. Używam iPhone bo uzywam Maczka i iPada, zawsze uważałam ze największy sens mają w komplecie. Współpracują idealnie :)

Jak ktoś ma z tym problem to trudno. Współczuję :) Ja dobrych kilka lat temu powiedziałam sobie, że komputer jest do pracy a nie do dłubania w nim (no, wtedy akurat moja praca dokładnie na tym polegała :D ) po czym wyniosłam sie do systemu gdzie dłubać nie muszę.
Terminalu w Maku użyłam pierwszy raz 2 miesiące temu - po kilku latach posiadania maka, bo mnie coś zaciekawiło. Nie aby coś konkretnego zrobić :)

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 11:36 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Moniia napisał(a):
Zamiast world czy excela uzywam pages i numbers, bo to mam tez na kompie na którym mam także Office (przy okazji, dokumentów Office mogę tez używać).
Z tego wszystkiego co wymieniłeś to mam..

Zrób zrzut ekranu z oknem arkusza kalkulacyjnego i oknem edytora tekstu otwartymi obok siebie na twoim telefonie. Wtedy pogadamy. Bo dla mnie dopiero taki telefon zastępuje lapka. Taki job.

Jeśli napisanie że iPhone jest fajnym przyjaznym telefonem, który dla Ciebie jest najlepszy ale mnie akurat bardziej odpowiada inny więc "nie każdy kończy z iPhone'm" jest "maniem problemu" to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać. To nie wada, to cecha...

^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

Stara Zientara napisał(a):
Yigael napisał(a):
maców od czasów Quadry używam.
Taaaa... to powiedz, cwaniaczku, czym się różni Z80 od ZX81.
:rotfl:

Zanim Duży Cwaniaku :kiss: zacząłem myśleć o pecetach z 5 calowymi dyskami czy innych Quadrach to procesor Zilog Z-80 miałem w Unipolbricie, Spectravideo i ZX Spectrum+.

Zawiodę Cię, nie programowałem 8 bitowców żeby nimi cuś sterować - Knight Lore... i nieoddychanie przy Kasparzaku ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 12:18 

Podziękował : 369
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: mam
Moniia, z ciekawości zapytam, ile Ci płacą za reklamę jabłka? ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 14:03 

Yigael napisał(a):
(...)

Zrób zrzut ekranu z oknem arkusza kalkulacyjnego i oknem edytora tekstu otwartymi obok siebie na twoim telefonie. Wtedy pogadamy. Bo dla mnie dopiero taki telefon zastępuje lapka. Taki job.
(...):

No widzisz, ja nie kupuję telefonu aby coś zastąpić, a w szczególności komputer :D

Noone, nic mi nie płacą. Ja kocham Maczki i zawsze kochałam, od czasów zamierzchłych. Atari było do zabawy, potem pc, ale Maczek stał obok do pracy. Tamte sie z rożnych względów nie nadawały :)

My recent thought:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 14:17 

Podziękował : 369
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: mam
Moniia napisał(a):
Ja kocham Maczki i zawsze kochałam, od czasów zamierzchłych. Atari było do zabawy, potem pc, ale Maczek stał obok do pracy. Tamte sie z rożnych względów nie nadawały

Ależ kochaj, ja Ci nie wróg ;-) Z tym, że Twoja miłość nie jest wyznacznikiem jakości ;-)

Widzisz, ja pracuję przy komputerze, na Windowsie i Linuksie. Gdybym mógł, wywaliłbym windę na zbity łeb, ale praca nie pozwala. Szanuję wartość Maca, wiem, że jest najlepszy do grafiki, ale do mojej pracy zupełnie się nie nadaje (tak, jak Atari do Twojej ;-) ) Do mojej pracy najlepsza jest linka, winda to zło konieczne.

Jako, że Android to dziecko Linuxa, wolę telefony na Androidzie, niż jabłka, którym nie ufam. Jabłko ma tyle samo zadów i waletów, co Android. Dzięki temu każdy może znaleźć coś dla siebie, co nie znaczy, że jeden system jest lepszy od drugiego - jest inny.

Za ten post autor noone otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 14:24 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Moniia napisał(a):
No widzisz, ja nie kupuję telefonu aby coś zastąpić, a w szczególności komputer

A ja lubię mieć wszystko w kieszeniach. Komputer mi tam nie wchodzi. A możliwość wykonania pracy z użyciem telefonu bardzo sobie cenię. Dlatego Tobie pasuje prosty i przyjazny iPhone a mnie coś innego na czym w dowolnej chwili zrobię to czego akurat potrzebuję komfortowo i bez łapania się lewą ręką za prawe ucho - bo na iPhonie i paru innych smyrofonach też się da ale utrata czasu na kopiowanie między aplikacjami nie pozwala na komfortowe zastąpienie notebooka.

I nadal nie wiem po co było to o "nie rozumieniu" i "maniu problemu". :roll:

^-^-^-^-^-^-^-^-^-^

noone napisał(a):
Jako, że Android to dziecko Linuxa, wolę telefony na Androidzie, niż jabłka, którym nie ufam.

W sumie Linux czy OSX do Unixa Bell Labs mówią dziadku :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2014, o 17:52 

Yigael napisał(a):
(..)

W sumie Linux czy OSX do Unixa Bell Labs mówią dziadku :mrgreen:

W sumie Mac OS to Unix, tylko dobrze schowany... Ale da sie odkopać, jak ktoś chce...

My recent thought:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 1 cze 2014, o 22:16 

Podziękował : 26
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: posiadam
Witam. Pisaliście, a może mieliście, o ogniwach słonecznych do tel i tab, a skończyło się na dyskusji o wyższości poglądów jednych, nad poglądami innych. Gen też chowali komun a katoli tylko przeszkadzali. Taka natura człeka...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 1 cze 2014, o 22:34 

Podziękował : 2268
Otrzymał podziękowań: 3648
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
andrzejl napisał(a):
Gen też chowali komun a katoli tylko przeszkadzali.
Mac ber 12 i abarot pat.

BP,ANMSP.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2