RyśM napisał(a):
A Hamerykanie powinni gdzieś napisać jakiesi cale. Albo weźnijta Panocku meter...
Służę uprzejmie - zwymiarowałem sztormiak wzdłuż i wszerz, a przy okazji znalazłem jeszcze jedną metkę. Ukryła się wewnątrz, skubana.
- Outshell - Polyamid (Oxford)
- Backing - Vinyl
- Lining - Polyamid^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Dzisiaj
odkryłem kolejną rzecz.
Podczas ubierania tego sztormiaka już nigdy nie będziesz musiał ściągać butów. Nawet kaloszy! :nuts:
Rozpinasz zamek w nogawkach, które w tym momencie robią się jak dzwony i kalosz przechodzi bez problemu.
Na zdjęciu Tom C. w kaloszach gustownie zgina prawą nogę w kolanie.
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
cantos napisał(a):
RyśM napisał(a):
A Hamerykanie powinni gdzieś napisać jakiesi cale. Albo weźnijta Panocku meter...
Służę uprzejmie - zwymiarowałem sztormiak wzdłuż i wszerz, a przy okazji znalazłem jeszcze jedną metkę. Ukryła się wewnątrz, skubana.
- Outshell - Polyamid (Oxford)
- Backing - Vinyl
- Lining - Polyamid^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Dzisiaj
odkryłem kolejną rzecz.
Podczas ubierania tego sztormiaka już nigdy nie będziesz musiał ściągać butów. Nawet kaloszy!
Rozpinasz zamek w nogawkach, które w tym momencie robią się jak dzwony i kalosz przechodzi bez problemu.
Na zdjęciu Tom C. w kaloszach gustownie zgina prawą nogę w kolanie.
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Coś się zdublowało
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Kontynuując temat.
KIESZENIE Tak, moi drodzy!
Ten sztormiak zaiste posiada kieszenie!
Sześć kieszeni. Plus jedna malutka. Niech no policzę - razem jest ich siedem.
Dwie duże kieszenie są nieprzemakalne, podszyte gumą. Na jednej z nich jest widoczna naszywka "ProRainer".
Pod nimi znajdują się kolejne dwie duże kieszenie z przeznaczeniem np. do trzymania rąk, kiedy podczas rejsu pada niepożądana komenda ze strony nielubianego szefa.
Kieszenie te podszyte są ciepłym i przyjemnym w dotyku polarem, aby zmarzniętym dłoniom podczas wykonywania w.w. rozkazu było miło i przyjemnie
Oczywiście jak przystało na sztormiak "Pro" nie mogło zabraknąć również kieszonki wewnętrznej "na dokumenty" czyli np. wszystkie patenty i licencje
. Kieszonka ta jest również nieprzemakalna, podgumowana i zamykana na zamek błyskawiczny.
Kolejna kieszonka, już w tym wątku wcześniej wspominana, to miejsce na telefon. Przepraszam - na smartfona. Smartfona, którego przywiązujemy do sztormiaka załączoną "linką" i trudnym węzłem np. ratowniczym.
No i ostatnia kieszonka - ciupinka - moja ulubiona.
Na gwizdek.
Głośność 120 dBA w pełnym napięciu zwieraczy :]
Dyndające białe sznureczki na rękawie na zdjęciu poniżej, to właśnie owe "smycze" na telefon i gwizdek.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/283 ... szenie.jpg [/img]
Uwaga teraz, bo się będzie działo.
Oj będzie się działo!
SZELKI ASEKURACYJNE Idziesz na dziób? Idziesz oddać hołd Neptunowi? Idziesz pomajdrować coś przy maszcie?
Nieważne dokąd idziesz! - wepnij się w lifelinę!
Sztormiak posiada wbudowany, regulowany pas asekuracyjny!
Można się nim przypinać do stałych elementów jachtu zawsze wtedy, kiedy zachodzi taka potrzeba.
Zbliżenie:
Klamra do regulacji szelek:
OCHRONA KLEJNOTÓW RODZINNYCH
Panowie!
W tym sztormiaku, dzięki specjalnej wszywce, nasze cenne rzeczy osobiste będą miały zawsze sucho i ciepło.
Problematycznym może wydawać się w tym przypadku jedynie zbyt wysokie spożycie środków przepłukujących, ale i z tej sytuacji znajdzie się wyjście.
I to chyba wszystko, co po moich ostatnich inwestygacjach mogę o tym sztormiaku powiedzieć.
Wkrótce chciałbym opisywany sztormiak wystawić na sprzedaż. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jego zakupem, to oczywiście mogę o tym fakcie poinformować na forum.
Pozdrawiam serdecznie
Tom C.
PS. Nadal intryguje mnie ciągle nie rozwiązane znaczenie napisu "FLOATING"...
^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Opisywany w tym wątku sztormiak jest już na sprzedaż.
Cena 200 zł.Aukcja trwa do soboty 19 kwietnia 2014 r. i jest do znalezienia po nazwie
PRORAINER^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Szanowne! Szanowni!Naszła mnie takowa refleksja - dzisiaj w sklepie spożywczym na rogu wydałem
ponad dwie stówki i to nie kupując żadnych alkoholi.
Ot trochę środków czystości i artykułów spożywczych, po których w niedziele nie będzie już śladu.
A sztormiak
za dwie stówki pozostanie na zawsze
Zapraszam do licytacji - aukcja kończy się już jutro, w sobotę, o godzinie 12:12.http://allegro.pl/profesjonalny-sztormiak-prorainer-plus-szelki-i4147160552.html